Υλικά συνταγής
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος) 1 κιλό ζάχαρη 1 βανίλια Χυμό από 1/2 λεμόνι 3 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος. Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
Τα σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη. Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Χρόνος Προετοιμασίας: 135 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά