Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα
αλεύρι
ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σ’ ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15′-20′. Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Τέλος, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ”τραβήξει” το περιττό λάδι.