Υλικά
5 σνίτσελ χοιρινά
1 αυγό χτυπημένο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
τριμμένη φρυγανιά και λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
λίγο πιπέρι καγιέν
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο
λίγο ελαιόλαδο
2 καρότα περασμένα στον τρίφτη
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση Συνταγής
Βήμα1
Ετοιμάζουμε τα σνίτσελ για το τηγάνι αφού τα πλένουμε τα στραγγίσουμε και ρίξουμε αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο πιπέρι καγιέν και ρίγανη.
Βήμα2
Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε και το γάλα μέσα στο αυγό και ανακατεύουμε. Δίπλα στο αυγό βάζουμε ένα πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα3
Βάζουμε το λάδι να κάψει, βουτάμε ένα ένα τα σνίτσελ στο αυγό και κατόπιν στο παξιμάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα4
Παράλληλα ετοιμάζουμε το πιλάφι μας.
Βήμα5
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Βήμα6
Έπειτα προσθέτουμε και το καρότο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε ακόμη 1-2 λεπτά να τσιγαριστεί το ρύζι με το κρεμμύδι και το καρότο και έπειτα προσθέτουμε το νερό και αλάτι.
Βήμα7
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει όλο το νερό.
Βήμα8
Που και που ανακατεύουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
Βήμα9
Τέλος, μόλις είναι έτοιμο το πιλάφι μας προσθέτουμε πιπέρι και σκεπάζουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα.
Βήμα10
Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να σερβίρουμε.
Βήμα11
Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με μία πολύ απλή σάλτσα: Ανακατεύουμε 2 κουταλιές μαγιονέζα και 2 και 1/2 κουταλιές μουστάρδα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.