Περιγραφή
Αυτό το αρωματικό κέικ, περιέχει πολλά μπαχαρικά γι΄ αυτό αν δεν σας αρέσουν και τόσο, μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα.
Τι χρειαζόμαστε:
660 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
400 γρ. ζάχαρη
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλλο
4 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
160 ml λάδι
110 γρ. καρύδια (ψημένα για 10 λεπτά στο φούρνο και χοντροαλεσμένα)
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια (αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια) μαζί με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε έτσι για 1 ώρα.
Χτυπούμε τα ασπράδια να αφρίσουν και προσθέτουμε το λάδι, τα καρύδια και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε με τη χαμηλότερη ταχύτητα του μίξερ.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο, τη κανέλα και το γαρίφαλο.
Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι με το μίξερ στη πιο χαμηλή ταχύτητα (θέλουμε απλώς να αναμείξουμε τα υλικά).
Ψήνουμε σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (με τρύπα στο κέντρο), σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 70 λεπτά.