Υλικά
για τα κεφτεδάκια
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 μικρό κρεμμύδι
2 φέτες ψωμί, μουλιασμένο σε γάλα ή κρασί
2 κ. σ. ξηρό δυόσμο (ή φρέσκο)
1 κ. σ. ξύδι
2 κ. σ. ούζο
αλατοπίπερο
για τη σάλτσα
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή πυκνό χυμό ντομάτας ή φρέσκιες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή ένα μικρό κρεμμύδι
1 κ. σ. δυόσμο ξηρό
1 κ. γ. ρίγανη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπωλ, βάζουμε τον κιμά, το αυγό, αλατοπίπερο, το ψωμί ελαφρώς στυμμένο*, το ξύδι, το ούζο και το δυόσμο.
Σε μπλέντερ λιώνουμε το κρεμμύδι. Αν θέλετε να έχουν απόλυτα λεία υφή τα κεφτεδάκια σας, αφού λιώσει το κρεμμύδι, χτυπήστε το μαζί με το ψωμί*.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ, όσο πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε κοντά-κοντά στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο γκριλ, στο ψηλό ράφι του φούρνου για 30-40 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, ενώ τα γυρίζουμε μια φορά στη διάρκεια του ψησίματος.

Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Μακαρονάδα με κεφτεδάκια ψητά σε σάλτσα ντομάτας http://mikrikouzina.blogspot.com/2010/06/blog-post_03.html#ixzz3luihxKnG
Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρου κειμένου και των φωτογραφιών μου, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικής περιουσίας, χωρίς την έγκρισή μου. Copyright: Αγγελική Ξανθάκη