*Το πιο χορταστικό και εντυπωσιακό τοστ έχει γαλλική προέλευση και θηλυκή ονομασία. Πρόκειται για την παραλλαγή του διάσημου Croque Monsieur, δηλαδή τοστ με ζαμπόν, βούτυρο, γραβιέρα, μόνο που περιλαμβάνει και τηγανητό αβγό.
Υλικά:
2 φέτες ζαμπόν βραστό
4 φέτες ψωμί για τόστ
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Πάνω σε δύο φέτες ψωμιού βάζετε από μια φέτα ζαμπόν και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα. Σκεπάζετε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού και ψήνετε τα τοστ για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στο μεταξύ, τηγανίζετε τα αβγά «μάτια» σε λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Μόλις βγάλετε τα τοστ από τον φούρνο, βάζετε πάνω τους τα τηγανισμένα αβγά και σερβίρετε αμέσως.