Υλικά:
• Αλεύρι
• 1 φύλλο δάφνη
• 1 ποτηράκι κονιάκ
• 1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
• 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
• 250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
• 200 γρ. Βιτάμ Culinesse
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
• 1 Pummaro Ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Χώρισε το κοτόπουλο σε μερίδες που θα αλευρώσεις και θα ροδίσεις με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
2. Mετά περίχυσε το κοτόπουλο με το κονιάκ, άναψε ένα σπίρτο και πλησίασε το στο κονιάκ (με προσοχή): το κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
3. Σόταρε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και πρόσθεσέ τα στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο, τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
4.Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρασάτο κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Σερβίρεται ζεστό.