Υλικά:

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 κουταλιές θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
250 γρ μανιτάρια
Αλεύρι που φουσκώνει, ίση ποσότητα με τον όγκο των αυγών
100 γρ γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
100 γρ γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
50 γρ παρμεζάνα ψιλοτριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και όλα τα υγρά υλικά. Μόλις ενωθούν καλά, προσθέτετε ένα ένα όλα τα στεγνά υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.

2. Βουτυρώνετε μια φόρμα μακρόστενη και ρίχνετε το μίγμα του κέικ. Ψήνετε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45 λεπτά περίπου.

3. Με μια οδοντογλυφίδα, τρυπάτε το κέικ προσεκτικά και αν βγαίνει στεγνή σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στην φόρμα του.

4. Όταν κρυώσει καλά το σερβίρειτε σε μακρόστενη πιατέλα ή σε ένα ξύλο κοπής και το πασπαλίζετε με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα.