Υλικά:
Φιλέτο πέρκας: 800 γρ. περίπου
Πατάτες: 1 κιλό
Ντομάτες: 4 + 2 μέτριες
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μικρό
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ρίγανη: 1 κουταλάκι
Θυμάρι: 1 κουταλάκι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 – 3 κουταλιές σούπας
Eκτέλεση:
1. Ανάβετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε μέτρια κομμάτια. Τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μισό λάδι, το μισό θυμάρι και την μισή ρίγανη. Τις βάζετε σε ταψί και τις βάζετε στο φούρνο. Τις ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.
2. Για την σάλτσα: Ψιλοκόβετε τις 4 ντομάτες. Βάζετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα μαραίνετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό, το υπόλοιπο θυμάρι και ρίγανη και βράζετε μερικά λεπτά να δέσει λίγο η σάλτσα. Εν τω μεταξύ κόβετε τις 2 ντομάτες σε λεπτές φέτες.
3. Όταν περάσει η μισή ώρα, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και σπρώχνετε τις πατάτες ολόγυρα για να κάνετε χώρο στο κέντρο. Αδειάζετε εκεί τη σάλτσα και από πάνω βάζετε το φιλέτο της πέρκας. Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με τις φέτες της ντομάτας.
4. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλη μισή ώρα περίπου. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.