Βάση Τiramisu:
90 γρ κρόκοι αυγού
170 γρ ζάχαρη
50. γρ νερό
Για την κρέμα:
225 γρ βάση tiramisu
250 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπ.
250 γρ mascarpone
8 γρ ζελατίνα σε φύλλα
Caffe’ espresso + λικέρ
Savoiardi
Cacao
Εκτέλεση για τη βάση Τiramisu:
Βάζουμε νερό κ ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφού φτάσει μέχρι 121 C περιχύνουμε το μίγμα αυτό στο μίξερ με στους κρόκους που ήδη έχουμε χτυπήσει, μέχρι να κρυώσουν.
Αφρατεύουμε μαζί κρέμα γάλακτος κ mascarpone. Παίρνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα την ζεστάνουμε στα μικροκύματα ,λιώνουμε τη ζελατίνα και τη προσθέτουμε στο μίγμα μας. Στη συνέχεια μέσα σε αυτό προσθέτουμε τη βάση tiramisu και αναμειγνύουμε.
Στρώνουμε σε τσέρκι τα savoiardi που έχουμε βρέξει με cοffee espresso (αρωματισμένο με λικέρ της αρεσκείας σας… Marsala, Rhum, sambuca) και προσθέτουμε τη κρέμα μας. Ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ξεφορμάρετε, κακάο και….καλή απόλαυση.