Υλικά:
Για τα κεκάκια: Για το γλάσο: Για τη διακόσμηση:
150 γρ. μαλακό βούτυρο
150 γρ. κρυσταλλική άχνη
3 αυγά (χτυπημένα)
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
1 κουτ. σούπας γάλα 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
1 κουτ. σούπας γάλα
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Χρωματιστή τρούφα
Καραμέλες Ζελεδάκια
Ζαχαρωτά
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη (για τα κεκάκια) μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και ομοιόμορφο σαν αφρός.
Ρίξτε αργά τα χτυπημένα αυγά και το αλεύρι εναλλάξ στο μείγμα. Τέλος, προσθέστε τη βανίλια και το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, γεμίστε 12 θήκες για κεκάκια.
Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνεια. Βγάλτε τα κεκάκια από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Για την επικάλυψη ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Πρόσθεσε τη βανίλια, το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες. Τέλος, πρόσθεσε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις κρυώσουν τα κεκάκια, βάλτε το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και τοποθέτησέ το στην επιφάνειά τους, σχηματίζοντας χριστουγεννιάτικα δεντράκια, αστεράκια ή ό,τι άλλο θέλετε.
Διακοσμήστε κατά βούληση με καραμελίτσες, ζαχαρωτά και τρούφα!