1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. γιαούρτι
6 κουταλιές Βιτάμ
3 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κουταλιά μαστίχα κοπανισμένη
½ κουταλιά σόδα
60 αμύγδαλα ολόκληρα
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
Ξεκινάμε!
1Ρίξε τα αβγά, τo Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου, το γιαούρτι, το χονδρό και το ψιλό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη μαστίχα στο μπολ του μίξερ να χτυπηθούν, μέχρι να γίνουν ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
2Ο προορισμός του είναι ένα μεγάλο ταψί αλειμμένο με Bιτάμ Κλασικό, όπου θα το αφήσεις για 1 ώρα, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
3Στο μεταξύ ασχολήσου ίσως με το σιρόπι. Βάλε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού να βράσουν για περίπου 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα. Μετά κατέβασέ την από τη φωτιά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει.
4Χάραξε το μείγμα του ταψιού σε τετράγωνα κομμάτια, τοποθέτησε 4 αμύγδαλα σε κάθε κομμάτι και ψήσε για 40-45 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
5Βγάλε το ταψί από το φούρνο, χάραξε τα τετράγωνα κομμάτια πιο βαθιά και βάλ’ το ξανά στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά.
6Βγάλε οριστικά πλέον το σάμαλι από το φούρνο, περίχυσέ το με το σιρόπι και μόλις απορροφηθεί το σιρόπι και κρυώσει το γλυκό, κόψε σε κομμάτια, για να μπορείς να το σερβίρεις.
Καλή όρεξη!