Το σπανάκι είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Η σπανακόπιτα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε την.
Υλικά
800 γραμμάρια σπανάκι , καθαρισμένο και πλυμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι, τριμμένο
350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
8 φύλλα κρούστας εμπορίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι αφού το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο άνηθο ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα – ένα.Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου