Καλεσμένοι στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» με τον Α. Παυλικιάνο στο Xanthi Channel, οι «ηθικοί αυτουργοί» της μεγάλης και πετυχημένης απεργιακής κινητοποίησης, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα ασφαλιστικό που γεμίζει ανασφάλεια όλους τους επαγγελματικούς χώρους, κατέγραψαν την ενότητα της κοινωνίας της Ξάνθης απέναντι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στο πάνελ ήταν ο Στέλιος Μωραίτης, πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, η κ. Κική Κιούση πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, ο Θανάσης Λουκμακιάς πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Ξάνθης και ο Σουλιώτης Απόστολος Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.
Και οι τέσσερεις εκπρόσωποι των επαγγελματικών κλάδων ανέφεραν ότι η κοινωνία επιτέλους ξύπνησε από τον λήθαργό της και έστειλε το ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας «φτάνει μέχρι εδώ».
Και οι τέσσερις συνομιλητές ανέφεραν ότι για την Ξάνθη ήταν πρώτη φορά και μετά από πολλά χρόνια τόσο μεγάλη η συμμετοχή σε απεργιακή κινητοποίηση και διεκδίκηση του αυτονόητου. Δηλαδή, να πληρώνονται μεν οι υποχρεώσεις προς την πολιτεία και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά, να μπορούν οι πολίτες να ανταπεξέρχονται. Από εδώ και εμπρός και με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, αυτό θα είναι αδύνατο για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Ο Στέλιος Μωραίτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση πείρε το μήνυμα και ότι η κοινωνία ξεπέρασε τους πολιτικούς για να σημειώσει ότι ξεκίνησε η μεγάλη ανατροπή.
Η κ. Κιούση επεσήμανε ότι ο κλάδος των Δικηγόρων επί 29 βρίσκετε επί ποδός και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση αφού πλέον, πολλοί είναι οι νέοι συνάδελφοι της οι οποίοι κάνουν αναστολή των εργασιών τους.

Ο κ. Λουκμακιάς ανέφερε ότι με την ψήφιση του ασφαλιστικού σε συνδυασμό με το φορολογικό το 83% των εσόδων τους πάει στην φορολογία και τα ασφαλιστικά ταμεία καθιστώντας έτσι τους αγροτοκτηνοτρόφους μη ανταγωνιστικούς.

Ο κ. Σουλιότης τόνισε ότι πλέον τα προβλήματα έχουν ξεφύγει από το συντεχνιακό επίπεδο και είναι καιρός ο πολιτικός κόσμος να καθίσει κάτω και με βάση την ειλικρίνεια και την καθαρότητα του λόγου, να βρούνε λύσεις, για να συμφωνήσει μαζί του ο κ. Μωραίτης και ζήτησε από όλα τα κόμματα να φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Τελικό συμπέρασμα από όλη την εποικοδομητική συζήτηση είναι ότι πλέον η κυβέρνηση πείρε το μήνυμα της κοινωνίας και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τον τρόπο που θα λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, διαφορετικά η πίεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση θα μεγαλώσει.