Περιγραφή
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα αρέσει σε όλους τους φίλους των κίτρινων τυριών και των μανιταριών!!!
Τι χρειαζόμαστε:
1 Kgr χοιρινή σπάλα
250 gr μανιτάρια φρέσκα
250 gr τυρί EDAM
250 gr τυρί EMENDAL
250 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτ. νερού λευκό κρασί
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι για το σοτάρισμα
αλάτι
πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε τη σπάλα σε κομμάτια (μεγάλες μπουκιές) και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
Το αφήνουμε στους 150 για περίπου 1 ώρα, παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τα μανιτάρια στη μέση.
Προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 1/2 ώρα.
Όταν είμαστε σχέδον έτοιμοι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
Μετά απο 2 λεπτά προσθέτουμε τα τυριά, τα οποία προηγουμένως έχουμε κόψει σε κύβους.
Αφήνουμε για πέντε λεπτά το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό συνοδεύεται με ρύζι αλλά και με πατάτες τηγανιτές είναι τέλειο.
Επίσης οταν το σερβίρετε να είναι χλιαρό όχι καυτό, είναι πιο νόστιμο και δένει καλύτερα η σάλτσα με τα τυριά.