Σε ποιον πολιτικό χώρο ρίχνει γέφυρες ο Τσετίν;
Είναι γεγονός ότι στην συζήτηση που κάναμε με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντατζη Τσετίν, διακρίναμε την διάθεση του μέσω της συνέντευξης να ρίξει γέφυρες. Στην αρχή νομίσαμε ότι προσπάθησε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την ΝΔ, μετά με την Δημοκρατική συμπαράταξη. Εκεί όμως που ήταν κάθετος ήταν η αντίθεση του με την κυβέρνηση Τσίπρα. Προφανώς τα κομματικά στελέχη αυτής της περίεργης κυβέρνησης δεν τον συμπεριλαμβάνουν στους σχεδιασμούς τους.
Η συνέντευξη έγινε στο στούντιο του Xanthi Channel με τον Α. Παυλικιάνο.
Μιλώντας για την οικονομική κρίση ανέφερε ότι αυτή δεν δημιουργήθηκε τώρα και έριξε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα τονίζοντας ότι το 2007 αντέδρασε ως βουλευτής έντονα. Μετά έκανε αναφορά στο «Λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, μετά για τα Ζάπεια της ΝΔ και φυσικά το «σκίζουμε τα μνημόνια» του Τσίπρα.
Επέκρινε την παθητική στάση του Πρωθυπουργού όταν ο Σόιμπλε στην ουσία στο πρόσωπο του αποκάλεσε ηλίθιο όλο τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι ο πολιτικός κόσμος της Χώρας πρέπει να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και όλοι μαζί, να «βάλουμε πλάτη» για να ξεφύγει η χώρα από τους δύσκολους ατραπούς.
Μίλησε για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων και φέρνοντας σαν παράδειγμα τα άλλα κράτη που μπήκαν στα μνημόνια, τώρα παρουσιάζουν μία ανοδική πορεία.
Επί μακρόν μίλησε για την διαπλοκή κοινωνίας και πολιτικής και ανέλαβε και αυτός το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για τον τρόπο λειτουργίας του ως πολίτης και ως πολιτικός.
Ζήτησε την μείωση του αριθμού των βουλευτών, των αποζημιώσεων αυτών και φυσικά τον συντάξεων.
Μιλώντας για τον εκλογικό νόμο και την μείωση των ποσοστών εισόδου στην βουλή ενός κόμματος κάτω του 3%, ανέφερε ότι το μπόνους των 50 εδρών σαφώς και πρέπει να μειωθεί για να συνεχίσει λέγοντας πώς τις πολυκομματικές κυβερνήσεις τις «είδαμε και σίγουρα δεν έφεραν κάτι θετικό στην λειτουργία του κράτους». Όσο για το DEP, ανέφερε ότι είναι αδύνατο να φέρει το όποιο ποσοστό πανελλαδικά που θα είναι ικανό να το βάλλει στην βουλή σημειώνοντας ότι η μείωση κάτω του 3% δεν είναι επί του παρόντος. Όταν ηρεμήσουν τα πράγματα να συζητηθεί, αλλά όχι τώρα, για να τονίσει ότι για να γίνουν όλα αυτά πρέπει πρώτα να υπάρξει η Χώρα, υπονοώντας σαφέστατα, ότι για να ασχοληθείς με τον εκλογικό νόμο, πρέπει πρώτα να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Χώρας.
Κάνοντας αναφορά στην συμμετοχή του στο ΚΗΔΙΣΟ, ανέφερε ότι τίμησε τον Γ. Παπανδρέου, όπως ο ίδιος τον είχε τιμήσει στο παρελθών, παραδεχόμενος ότι ήταν λάθος επιλογή.
Μιλώντας για τους μελλοντικούς πολιτικούς του σχεδιασμούς, ανέφερε ότι θα σταθμίσει την κατάσταση, θα δει το ρεύμα και θα αποφασίσει, τονίζοντας ότι πλέον οι πολίτες πριν επιλέξουν, κρίνουν την πορεία του πολιτικού, τονίζοντας ότι μπορεί να πείρε 17.000 ψήφους αλλά πείρε και 1.000. Άρα, συμπέρανε, οι ψήφοι δεν είναι ποτέ «δεμένοι».