Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος. Η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού δεν άργησε πολύ να ληφθεί μετά τα νέα έκτροπα στην Τούμπα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

Στην απόφαση που εξέδωσε ο Σταύρος Κοντονής αναφέρεται ότι ο λόγος είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, υπάρχει έντονη καχυποψία και αμφισβήτηση που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης.

Έτσι στον αέρα τινάχτηκε το Κύπελλο Ελλάδας, αποτέλεσμα είναι οι ομάδες να ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα για το ποιος θα «πληρώσει το μάρμαρο » και με τι λεφτά αφού και οι οικονομικές ζημιές που προκύπτουν από αυτήν την αναστολή είναι τεράστιες.

Η ΕΠΟ ήδη απάντησε αρνητικά στο αίτημα του υφυπουργού, επικαλούμενη ποικίλα αλλά και οικονομικά ζητήματα…

-Ποια ομάδα θα δηλωθεί από το κύπελλο στην UEFA;
-Εάν η UEFA ελέγξει πειθαρχικά την EΠΟ γιατί σταματάει τη διοργάνωση, πώς θα απαντήσει;
-Υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με τον ΟΤΕ TV;
-Ποιος θα αποζημιώσει τις ομάδες Α και Β Εθνικής που παίρνουν το 70% όλων των εσόδων της διοργάνωσης;

Πολλοί μάνατζερ ειδικά των μεγάλων παικτών τους συμβουλεύουν να διεκδικήσουν τα χρήματα αυτά που αποτελούν, διαφυγόντα κέρδη.

Επιπλέον προβληματισμός υπάρχει και στον Ατρόμητο, αφού είχαν εναποθέσει κάθε ελπίδα στο Κύπελλο, ευελπιστώντας σε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του τελικού.

Φυσικά και η επιστροφή χρημάτων αφού αμέσως μετά την αναβολή η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση της ανέφερε τους τρόπους που θα μπορούν όσοι φίλαθλοι της Ένωσης αγόρασαν εισιτήριο για το ματς, να πάρουν τα χρήματα τους πίσω.

Ολυμπιακός: Τεράστια οικονομική ζημιά

Μετά την ανακοίνωση της αναβολής η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την ανακοίνωση με αναφορές στις οικονομικές ζημιές:

«Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί τεράστιες αγωνιστικές και οικονομικές ζημιές στο σύνολο των ομάδων που συμμετείχαν στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα επεισόδια».

Έτσι η χρονιά πάει για ζημιές που θα πλησιάσουν ακόμα και τα 2 εκ. ευρώ.

Από την άλλη η οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος, προκαλεί ασφαλώς σημαντική ζημιά στον ΟΤΕ – TV, ο οποίος προβάλλει εφέτος τον θεσμό και αφού μετά από έναν αμφιλεγόμενο διαγωνισμό, πλήρωσε αρκετά χρήματα- περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια ευρώ- για να τον διατηρήσει στο πρόγραμμα του και την επόμενη τριετία.

Οι τρεις ημιτελικοί που δεν θα γίνουν ποτέ, μαζί με τον τελικό είναι και τα εμπορικότερα παιχνίδια της διοργάνωσης και ο ΟΤΕ δικαιούται να ισχυριστεί ότι χάνει πολλά χρήματα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Αλλά δικαιούται και να τα διεκδικήσει;

Από τον ΟΤΕ λένε ότι υπάρχουν ρήτρες και θα προβούν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστούν.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού