Το χαβιάρι είναι έτσι ή αλλιώς ένα ακριβό προϊόν που καταναλώνεται ανά τον κόσμο από εκείνους που το αντέχουν οικονομικά. Στη λίστα με τα ακριβότερα χαβιάρια έρχεται να προστεθεί τώρα και το περίφημο λευκό χαβιάρι, που παράγεται από έναν εξαιρετικά σπάνιο οξύρρυγχο. Το χαβιάρι είναι σε μορφή σκόνης και ονομάζεται Strottarga Bianco, ενώ αποτελεί έμπνευση του 51χρονου ιχθυοκαλλιεργητή Walter Gruell και του 25χρονου γιου του Patrick.
strotta1
Το χαβιάρι κοστίζει 270.000 το κιλό και προορισμό έχει τα στομάχια γαλαζοαίματων και πλουσίων ανά τον κόσμο. Με 36.000 περίπου ευρώ η κουταλιά θεωρείται το πιο ακριβό τρόφιμο στον κόσμο το οποίο προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, σύμφωνα με τους δημιουργούς του. Μάλιστα οι ιχθυοκαλλιεργητές από την Αυστρία διακόσμησαν το χαβιάρι τους με φύλλα βρώσιμου χρυσού για να ενισχύσουν τόσο τα οφέλη του όσο και την… τιμή του!
strotta3