υλικά
καρδιές από σαλάτα και μαρούλι
λίγο σπανάκι baby
4-5 φύλλα ραντίτσιο
6-7 κλωναράκια άγριας ρόκας
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
για τη βινεγκρέτ:
3/4 ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι με εκχύλισμα κόκκινων φρούτων (ή ένα καλό, παλαιωμένο ξίδι)
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε με το χέρι. Σε μικρό τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τα καρύδια, ανακατεύοντας συνέχεια, γιά 3′-4′. Χτυπάμε καλά σε μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ. Βάζουμε τα σαλατικά και τα καρύδια σε φαρδιά, απλωτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε πολύ καλά, 15′-20′ πριν το σερβίρισμα. Σκορπίζουμε από πάνω το τυρί, σε κομμάτια.