Υλικά : ½ κιλό καταϊφι 1 βιτάμ 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας… ότι προτιμάται) 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη Εκτέλεση : Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. 1η ΚΡΕΜΑ Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι. 2η ΚΡΕΜΑ Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα. – See more at: http://www.monastiriaka.gr/ekmek-nistisimo-n-163.html#sthash.DhRvZwUb.dpuf
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Xanthi Times
Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.
σχετικές αναρτήσεις
Πρόσφατα άρθρα
- Η Γοητεία της Μπανανίας στην Θερμοπυλών και όχι μόνο….
- Σχέδιο Νόμου του ΥΕΘΑ περί ιδρύσεως Τ.Α.ΕΘ.Α – Αιφνιδιασμός, απαξίωση, ή….. μεθόδευση
- Ξάνθη. Η «Γωνιά του βιβλίου και delulu πολιτισμός
- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΑΒΕΤΑΙΑΣ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΗΝ «ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΑΒΕΤΕΙΑ
- ΣΕΡΕΣ: ΟΙ «ΠΟΡΤΙΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ -ΦΟΝΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ
- ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ -ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
- Ο Τοψίδης έκανε αυτό που δεν έκανε για 5 χρόνια ο Μέτιος
- Το μήνυμα της Κυριακής και το πρόγραμμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου
- Η άρνηση εξυπηρέτησης του χρέους
- Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MEAT COMPANY ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2025