Οι αυταπάτες, ο Τσίπρας και τα μνημόνια

 

 

Σύμφωνα με την ΝΟΔΕ Ξάνθης ο κ. Τσίπρας με τα μέτρα που ψήφησε αφαίρεσε από τα νοικοκυριά πάνω 3,8 δις και συνεχίζει με τα ψέμματα του να κοροιδεύει τους Έλληνες Πολίτες.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ

 

Την ώρα που Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ψήφιση του τετάρτου μνημονίου, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, ότι η μόνη σταθερή γραμμή της είναι το διαζύγιο «διαρκείας» από την πραγματικότητα.

Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι συνταξιούχοι, οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι νέοι μας πρόκειται να πληρώσουν βαρύ το τίμημα του λαϊκισμού, των κίβδηλων υποσχέσεων και προσδοκιών που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία τις οποίες «βάπτισε» ως αυταπάτες. Αυταπάτες, οι οποίες εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της 2ετιας 2015-2016.

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2014, μετά από μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών μέσω των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν (ΕΡΓΑΝΗ, ΗΛΙΟΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ, ΑΤΛΑΣ, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 6 μονάδες, πρόστιμα 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία κ.α.) δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των κύριων συντάξεων, ούτε ποτέ είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα από την Τρόικα. Είχε, μάλιστα, επιτευχθεί η πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ecofin, να επιβεβαιώσει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα εκπλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας μέχρι το έτος 2060.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις οποίες έχει υιοθετήσει η Κυβέρνηση, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2016 θα είναι 175 δις ευρώ, αντί 196 δις ευρώ που υπολόγιζε η Επιτροπή το 2014. Η Κυβέρνηση με την καταστροφική πολιτική της οδήγησε σε μείωση του εθνικού πλούτου κατά 21 δις ευρώ λόγω της μετάπτωσης της οικονομίας από ανάπτυξη σε ύφεση και έκανε κάθε ελληνικό νοικοκυριό φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ, βάρος το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του μετακύλησε στο ασφαλιστικό.

Με τη χθεσινή ψήφιση των μέτρων η Κυβέρνηση αφαίρεσε περεταίρω 3,8 δις ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ενώ ετοιμάζεται να περικόψει επιπλέον 1,6 έως 1,8 δις ευρώ με το νέο νομοσχέδιο για τους έμμεσους φόρους που θα αυξάνει ΦΠΑ, ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τέλη.

 

Ενδεικτικά:

  • Η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ/μήνα με 15 έτη υπηρεσίας μειώνεται κατά 102 ευρώ αφού στη θέση θα χορηγείται η εθνική σύνταξη ύψους 384€/μήνα με 20 έτη υπηρεσίας.
  • Για όσους θα βγουν στη σύνταξη από φέτος μειώνονται από 10% έως 35% και οι κύριες συντάξεις, λόγω νέας μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης αντί του 60% που προβλεπόταν στους νόμους 2010/2012 και λόγω υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών σε όλο τον εργασιακό βίο.
  • Η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα έχει σαν αποτέλεσμα απώλεια εισοδήματος για τους σημερινούς συνταξιούχους. Ακόμα και μέσα στην χρονιά συνταξιούχος με εισόδημα 665 ευρώ το μήνα θα δει το εισόδημα του να μειώνεται κατά 172,5 ευρώ το μήνα.
  • Στη συντριπτική πλειοψηφία των αναπηρικών συντάξεων θα υπάρξουν μειώσεις της τάξεως των 25%.
  • Οι συνέπειες για τους αγρότες είναι η κατάργηση του ΟΓΑ, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών και η φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων Αποτέλεσμα; Αγρότης με δύο παιδιά με 9.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώνει 500€/χρόνο παραπάνω από ότι πλήρωνε μέχρι σήμερα.
  • Φορολογική επιβάρυνση θα υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες μισθωτών αφού μονιμοποιείται η εισφορά αλληλεγγύης η οποία ενσωματώνεται στην φορολογική κλίμακα. Ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αυτό θα οδηγήσει σε διπλασιασμό του φόρου.
  • Μειώνεται το αφορολόγητο όριο για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων κατά 909 ευρώ. Για τους έγγαμους με δύο παιδία μειώνεται το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 454 ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της Κυβέρνησης με την παραπάνω μείωση των συντάξεων εξοικονομείται από το έλλειμμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης περί τα οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2018. Από την «όπισθεν», που τέθηκε στην οικονομία το 2015-2016 δημιουργήθηκε ύφεση, η οποία οδήγησε στην αποτροπή δημιουργίας 210.000 θέσεων εργασίας που θα είχαν δημιουργηθεί το 2015 και το 2016, και οι οποίες θα είχαν επιφέρει πρόσθετες εισφορές εννιακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, όλα τα παραπάνω μέτρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν είχαν προηγηθεί οι παλινωδίες της Κυβέρνησης.

Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, μείωση δαπανών, δίκαιη κατανομή των βαρών και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Αυτές είναι οι ελάχιστες αναγκαίες προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την κρίση, να προσελκύσει επενδύσεις, να μειωθεί η ανεργία και να οδηγηθεί η οικονομία σε ανάπτυξη. Κι όμως, το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης δίνει στην επιχειρηματικότητα και την παραγωγική Ελλάδα τη χαριστική βολή. Ασφαλιστικές εισφορές, φόροι, προκαταβολή φόρου, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος οδηγούν στην ασφυξία, το λουκέτο και την μετανάστευση ολόκληρους κλάδους.

Το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που επιλέγει η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πιστό στις αρχές της Κυβέρνησης τιμωρεί τη δημιουργικότητα και την εργασία, οδηγώντας την κοινωνία σε ασφυξία. Η χώρα πρέπει να δημιουργήσει πλούτο και να μην αναδιανέμει τη φτώχια, πρέπει να διαβεί άμεσα από τον δημαγωγικό λαϊκισμό και την πολιτική ατολμία της επικίνδυνης Κυβέρνησης, στην ελπίδα που δημιουργεί η αλήθεια.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η δύναμη της Αξιοπιστίας και Αλήθειας, η δύναμη που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα φέρνοντας ελπίδα για το αύριο.