Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
Χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
½ κιλό σπανάκι
2-3 πράσα
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
300 γρ. τυρί φέτα
½ ματσάκι άνηθο
1/2ματσάκι μαιδανό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τη γέμιση
Αλάτι και πιπέρι

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο για τα φύλλα
Λίγο βούτυρο για την επάλειψη

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα, προσθέτουμε το σπανάκι και τα αρωματικά, επίσης αλάτι και πιπέρι.
Αφού κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε τη φέτα.
Ετοιμάζουμε το φύλλο.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε μία λακούβα προσθέτουμε το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και χλιαρό νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε 12 ή 16 κομμάτια, ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο όσο ένα πιάτο του φαγητού.
Παίρνουμε ένα φύλλο το λαδώνουμε, τοποθετούμε επάνω ένα δεύτερο, ξαναλαδώνουμε και ξανά ένα τρίτο, αυτό δεν το λαδώνουμε, το ανοίγουμε με τον πλάστη όσο το ταψί μας. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα φύλα τα ανοίγουμε σε τριάδες, ή τετράδες όσο πιό πολλά φύλλα τόσο καλά.
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, απλώνουμε γέμιση και έτσι συνεχίζουμε και με τις υπόλοιπες τριάδες των φύλλων,
Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια την λαδώνουμε βάζουμε και λίγο βουτυράκι εδώ και εκεί και την ψήνουμε 1 ώρα στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!
– See more at: http://zzcook.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6.html#sthash.dpENEWXw.dpuf