Ο Μ. Φανουράκης αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Συνοδευμένη με έντονο παρασκήνιο και πολλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις από συμβούλους της συμπολίτευσης αλλά και απουσίες σχεδόν ολόκληρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και ο τρόπος που ψήφισαν αυτές, δημιουργείται και από μία ανάγνωση. Με όλα αυτά  συνεδρίασε σήμερα έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο και εξέλεξε αντιπρόεδρο τον Μ. Φανουράκη.

Untitled

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα η Κοινωνία Δημοτών μάλλον βρήκε τον αρχηγό της έστω και αν “ενδοδημοτικά” αλλά και “εξωδημοτικά”  στελέχη της παράταξης έχουν πικρίες και αντιρρήσεις που ακούγονται προς το παρών ψιθυριστά.

Τελικό συμπέρασμα ο Μπένης θα ενισχυθεί στις επόμενες εκλογές από συμβούλους της συμπολίτευσης, ο Σ. Μελισσόπουλος θα κατεβάσει ξεχωριστό συνδιασμό, άν κατεβάσει και η  καραμπόλα, αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως δείχνουν, θα δημιουργήσει παρενέργειες και άλλες καραμπόλες.

 

Με μοναδικό θέμα την εκλογή Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για την περίοδο έως 28-02-2017, λόγω παραίτησης του κ. Ισμέτ Τοπ από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η έκτακτη δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσο η Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στη θέση του εκλιπόντος Γιώργου Παπασταματίου, κ. Ειρήνη Πυρνάρη, όσο και ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» κ. Τζενάν Τσαρεκτσή στη θέση του παραιτούμενου Ισμέτ Τοπ.

xasapis

Μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε αρκετά καλό κλίμα και η οποία είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού είχε ως στόχο την ψήφιση του νέου Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες διαδικασίες, από τις οποίες αναδείχθηκε με 21 θετικές ψήφους, 2 λευκά και 1 άκυρο, ο κ. Μανώλης Φανουράκης.
Η ψηφοφορία έγινε σε δύο φάσεις και αφού έθεσε την υποψηφιότητα ο ίδιος ο κ. Φανουράκης.
Υποψηφιότητα η οποία στην πρώτη φάση, έγινε δεκτή από την παράταξη «Κοινωνία Δημοτών» με 5 ψήφους.
Ακολούθησε η δεύτερη φάση, όπου το Σώμα κλήθηκε να ψηφίσει, ρίχνοντας στην ψηφοδόχο το ανάλογο χαρτί.
Σημειώνεται ότι τα παρόντα μέλη του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν 24 στο σύνολο.