Αν θέλετε να γυμναστείτε και δεν είναι είστε πολύ φαν της άσκησης και προτιμάτε να είστε κοντά στη φύση, τότε οι ειδικοί προτείνουν μια απλή, καλή μορφή άσκησης, η οποία όταν γίνεται σωστά φέρνει και τα επιθυμητά αποτελέσματα: το περπάτημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reader’s digest υπάρχουν 6 τρόποι οι οποίο μπορούν να κάνουν το περπάτημα πιο αποτελεσματικό αλλά και πιο ευχάριστο. Ποιοι είναι αυτοί;

Είναι καλύτερο να περπατάς με φίλους παρά μόνος

Μία βρετανική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 2000 ενήλικες διαπίστωσε πως εκείνοι οι οποίοι βίωσαν μια πρόσφατη απώλεια στη ζωή τους (απώλεια εργασίας, διαζύγιο ή θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου), ένιωθαν καλύτερα μετά το περπάτημα μαζί με φίλους.
Το «ομαδικό περπάτημα»βοηθά τους ανθρώπους, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, να έχουν καλύτερη διάθεση. Όπως σημειώνει η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Sara L. Warber, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, μία βόλτα έξω με φίλους μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ ισχυρό αγχολυτικό.

Είναι καλύτερο να περπατάς με τον σκύλο σου

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι έδειξε ότι οι άνθρωποι που περπατάνε παρέα με το σκυλί τους, αυξάνουν την ταχύτητα στα πόδια τους κατά 28%, συγκριτικά με τους ανθρώπους που περπατάνε παρέα με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν αυξημένο ρυθμό κατά 4% σε σχέση με όσους περπατάνε μόνοι.

Ειδικότερα, η Rebecca Johnson από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, επικεφαλής της μελέτης, η οποία είχε διάρκεια 12 εβδομάδων, εξηγεί πως το παραπάνω είναι αποτέλεσμα της τάσης των ανθρώπων να συνηθίζουν να μιλάνε ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ενώ τα σκυλιά είναι εκεί απλά για να κάνουν μία βόλτα.

Είναι καλύτερο να περπατάς γρήγορα παρά αργά

Η ταχύτητά μας στο βάδισμα μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, σύμφωνα με μία καναδική έρευνα. Πιο ειδικά, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που είναι νωχελικοί, δεν υψώνουν ανάστημα και περπατούν με τους ώμους κάτω, κάνουν πιο αρνητικές σκέψεις από τους ανθρώπους που περπατούν με γρήγορο βάδισμα και πιο καμαρωτά. Πιο αναλυτικά, οι άνθρωποι που περπατάνε με έναν γρήγορο ρυθμό και όχι καμπουριαστά, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, κάνουν πιο θετικές σκέψεις, ενώ αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και ενεργητικοί.