Υλικά
300 γρ. τυρί mascarpone
300 γρ. κρέμα γάλακτος
80-100 γρ. ζάχαρη άχνη
36 μπισκότα σαβουαγιάρ
12 φλιτζάνια καφέ espresso
4 σφηνάκια λικέρ amaretto
σκόνη κακάο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Προσθέτουμε τα δύο από τα σφηνάκια του λικέρ amaretto. Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν. Σε ένα άλλο δοχείο χτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα άλλα δύο σφηνάκια λικέρ amaretto.

Στη συνέχεια κτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη –λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε– ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ – λικέρ (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν) και δημιουργήστε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους. Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα με το μασκαρπόνε. Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο. Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο. Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.