Υλικά:
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ψιλοκομμένο βούτυρο
800 γρ. μακαρόνια φιογκάκια
800 γρ. φρέσκο σπανάκι
3 κρεμμύδια
100 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνετε στο μπλέντερ και μετά τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζετε νερό για τα μακαρόνια.
Πλένετε καλά το σπανάκι, το μπρόκολο, τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα λαχανικά με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και τα σουρώνετε μόλις είναι έτοιμα. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζετε σε πιατέλα πρώτα τα μακαρόνια και από πάνω τα λαχανικά