1. Mακαρονοσαλάτα light με άνηθο
Υλικά:
• 5-6 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
• 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένo 4-5 λεπτά
• 7-8 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
• 1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκια βρασμένα
• 5-6 κουτ.σούπας μαγιονέζα light
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0% λιπαρά
• Άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
• Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μαγιονέζα, το κρεμμύδι και τον άνηθο σε μεγάλο μπόλ.
• Αλατίζουμε ελαφρώς τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε μέσα.
• Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα αγγουράκια μέχρι να βράσει το καλαμπόκι και τα προσθέτουμε κι αυτά.
• Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει.
2. Viva Italia: Σαλάτα με προσούτο ρόκα και πεπόνι
Υλικά:
• 1 πράσινη σαλάτα
• 1 σγουρή σαλάτα
• 1 ματσάκι ρόκα
• 5-6 λιαστές ντομάτες
• 2 φέτες πεπόνι
• 4-5 φέτες προσούτο
• μοτσαρέλα ή φλούδες παρμεζάνας
• λίγα καρύδια
Υλικα για τη σως:
• ελαιόλαδο (κατά βούληση)
• μπαλσάμικο ξύδι (κατά βούληση)
• 2 κ.γ μέλι
• 1 κ.γ μουστάρδα
• αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε (χοντροκομμένα θα προτεινα) και τα βάζουμε στην σαλατιέρα μας.
2. Βάζουμε για 2 λεπτά το προσούτο στο γκριλ ή στην τοστιέρα να γίνει τραγανό.
3. Κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια και το τοποθετούμε πάνω από τα υλικά μας.
4. Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε και αυτές.
5. Βάζουμε τα καρύδια μας και την μοτσαρέλα ή την παρμεζάνα.
6. Στο τέλος τοποθετούμε και το προσούτο μας.
7. Σε ένα μπλέντερ ή με μίξερ χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Έτοιμη προς κατανάλωση.
3. Fitness σαλάτα
Υλικά:
• 2-3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 1-2 καρότα κομμένα ζουλιέν
• 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
• 1 φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
• 10-12 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
• 4-5 κουταλιές Σπορέλαιο
• 60ml χυμό πορτοκαλιού
• 1/2 κούπα ρεβίθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
• χυμός από 1 λάιμ
• αλάτι-πιπέρι-λίγο κύμινο
• μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 125 γρ. Κουσκούς
• 250ml ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
1. Προσθέτουμε στo τηγάνι δυο κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
2. Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα ντοματάκια.
3. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαϊντανό.
4. Bάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών, το ρίχνουμε πάνω από το κουσκούς, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει το ζωμό.
5. Ανακατεύουμε τα λαχανικά προσεκτικά στο κουσκούς και σερβίρετε!
Καλή όρεξη!