Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ:
400 γραμμ. ζάχαρη καστανή
250 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά μεσαίου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου
3 ώριμες μέτριες μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
70 γραμμ. καρύδια θρυμματισμένα
70 γραμμ. αμύγδαλα θρυμματισμένα
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
450 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
70 γραμμ. φρέσκο γάλα

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ρίχνουμε στη συνέχεια τις μπανάνες και την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, εναλλάξ με το γάλα. Σταματάμε το ανακάτεμα αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Scan00021-265x168