Ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων ξένων γλωσσών σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε Συνοριακά Σημεία Διέλευσης στη Θράκη

 

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

 Untitled XASAPIS 5

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγάρικης και της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών – διαβατηριακών ελέγχων

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν 65 αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια διαβατηριακών ελέγχων στα Συνοριακά Σημεία Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης και Κήπων Έβρου

 

 

Ολοκληρώθηκαν την 1-6-2016 εκπαιδευτικά σεμινάρια της βουλγάρικης και τούρκικης γλώσσας, σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε Συνοριακά Σημεία Διέλευσης στη Θράκη.

 

Η εν λόγω εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν συνολικά εξήντα πέντε (65) αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια διαβατηριακών ελέγχων στα Συνοριακά  Σημεία Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης και Κήπων Έβρου, τα οποία αποτελούν σημεία εισόδου – εξόδου της χώρας μας με τη Βουλγαρία και την Τουρκία αντίστοιχα.

 

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στο Συνοριακό σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, παρακολούθησαν σεμινάρια και για τις δύο γλώσσες, ενώ οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, παρακολούθησαν σεμινάρια για την τούρκικη γλώσσα.

 

Ο κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ο οποίος ξεκίνησε την 1-12-2015, πραγματοποιήθηκε σε δώδεκα (12) εκπαιδευτικές σειρές και ολοκληρώθηκε την 1-6-2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διδάσκοντες στα εν λόγω σεμινάρια αποτέλεσαν καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς επίσης και τελειόφοιτοι φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος υπό την εποπτεία των αρμόδιων καθηγητών.

 

Σκοπός του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγάρικης και της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των αστυνομικών – διαβατηριακών ελέγχων.

 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-6-2016) το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αθανάσιος Καραμπίνης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, πραγματοποίησαν ομιλίες στις οποίες τονίστηκε η σημαντικότητα της εν λόγω συνεργασίας και της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, ενώ παράλληλα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας με ανάλογες μελλοντικές δράσεις.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νότης Χαραλαμπίδης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

 

Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Κουτούζος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, λοιποί Αξιωματικοί των παραπάνω Διευθύνσεων Αστυνομίας και καθηγητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν βεβαιώσεις στους αστυνομικούς που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς επίσης και στους φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτά ως διδάσκοντες