Χαμόγελο στα χείλη. Πόσα μπορεί κανένας να διαβάσει.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Μαζί με τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ στην Ξάνθη, αποτυπώθηκε και το πολιτικό ξεκαθάρισμα της ΝΔ.

Τον λόγο έχουν οι Μητσοτακικοί.

Ποιοι όμως είναι; Πόσοι; Από πότε είναι; Θα μείνουν; Τι πρέπει να κάνουν για να μείνουν; Πόσο θα μείνουν;

Πάνω από το πέπλο πρέπει  να φανεί ότι όλα βαίνουν καλώς, στην λογική  η ενιαία ΝΔ να διεκδικήσει την κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ που παραπαίει μεν αλλά  κανένας δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσει η κοινωνία σε μία πολιτική χωρίς λογική που εφαρμόζει, άρα ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Η ΝΔ στην Ξάνθη κινείται, διαλύεται, ενώνεται για το «καλό» της παράταξης, «τρώει» κάποια από τα παιδία της, στο σκοτάδι όμως, για να μην το πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξεκολλήσει εύκολα  από τις ακριβοπληρωμένες πολυθρόνες της εξουσίας.

Κάτω από το πέπλο όμως τι γίνεται; Είναι όλα μέλη γάλα;

Τα στελέχη που ήταν συγκεντρωμένα το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ που εγκαινιάστηκαν, θα μπορέσουν να πείσουν τους Ξανθιώτες ψηφοφόρους της ΝΔ που είναι απογοητευμένοι, χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους την ασφάλεια τους από μία πολύ σκληρή διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Θα μπορέσουν τα 200 περίπου στελέχη που ήταν συγκεντρωμένα στον πεζόδρομο να πείσουν τους ψηφοφόρους και τους φίλους της ΝΔ να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν δυναμικά την απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τους κυβερνητικούς θώκους;

Όχι. Η απάντηση εκ του αποτελέσματος είναι όχι.

Γιατί αν μπορούσαν να εμπνεύσουν σαν στελέχη της ΝΔ της Ξάνθης, ο χώρος του πεζόδρομου θα έπρεπε να είναι γεμάτος από νεοδημοκράτες.

Άρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι στην χθεσινή γιορτή της ΝΔ Ξάνθης, δεν χωρούσαν οι νεοδημοκράτες, γιατί η χθεσινή βραδιά ήταν αφιερωμένη στο «ξεκαθάρισμα» των στελεχών. Δηλαδή της  ήρας από το στάχυ όσο και αν δεν αρέσουν σε κάποιους ή και σε όλους, τα γραφόμενα.

 

.

ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

 

Οι «Καραμανλικοί» βέβαιοι για το τις του περιμένει, το χαμόγελό τους ήταν εγκάρδιο και ζεστό.

Οι Σαμαρικοί, όσοι δήλωσαν μετάνοια είχαν ένα συγκρατημένο χαμόγελο, έκαναν τις επαφές τους στην προσπάθεια να πείσουν ότι εξ από ανέκαθεν ήταν Μητσοτακικοί.

Οι νεοσσοί Μητσοτακικοί έκαναν προσπάθειες να αποδείξουν ότι αξίζουν της εμπιστοσύνης του Κυριάκου.

Οι «προσωρινοί» Μητσοτακικοί  προσπάθησαν να έχουν από κοντά τον Αυγενάκη και του σκούπιζαν τον γιακά του σακακιού του από τις στάχτες.

 

ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ

 

Ποιο συγκρατημένοι απ όλους, οι δήμαρχοι της Ξάνθης, η οποίοι εξελέγησαν μεν με την ΝΔ αλλά περισσότερα περιμένουν από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ παρά από τους Μητσοτακικούς όταν και αν αναλάβουν την εξουσία. Το πριόνισμα πάει σύννεφο.

 

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ «ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ»

 

Βέβαια μέσα στον πολιτικό συρφετό, δεν έλειψαν οι «καταφερτζίδες» που με όλες τις καταστάσεις είναι μέσα.

Μπορεί να πέρασαν απ όλα τα αρχηγικά «σαλόνια», τώρα όμως είναι Μητσοτακικοί κι έχουν και λόγο.

Αυτό το είδος των πολιτικών, υπήρχε από πάντα και ίσως είναι παλαιότερο από το αρχαιότερο επάγγελμα. Εντοπίσαμε μερικούς εχθές στην μάζωξη.

 

ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

 

Δυστυχώς για την όλη εκδήλωση δεν υπήρχαν φίλοι και ψηφοφόροι της ΝΔ. Ήταν ελάχιστοι έως καθόλου. Άλλωστε είναι επικίνδυνοι οι καιροί μιας και οτιδήποτε ξένο προς τον ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιείτε και κανένας δεν ξέρει τι τον περιμένει.

Εδώ είναι το λεπτό σημείο της όλης υπόθεσης. Η εκδήλωση δεν είχε ψηφοφόρους. Όλοι εκείνοι που ήταν παρόντες και άγγιζαν δεν άγγιζαν τον αριθμό διακόσια, ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ μεν, αλλά ήθελαν το «κάτι τις τους» από αυτήν.

Ήταν στελέχη του κόμματος που μόλις η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, είναι βέβαιο ότι θα «τακτοποιηθούν» και θα πάρουν το «κάτι τις τους».

Έτσι συνέβαινε πάντοτε, σε όλα τα κόμματα και με όλα τα χρώματα. Δεν βάζουν μυαλό. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα πάει.

Ο Λαός;

Απλά θα ψηφίζει κάτω από διλήμματα, κάτω από πίεση. Για το ψιλοβόλεμα του, που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, αν ήταν τυχερός και σερνόταν σε βουλευτικά γραφεία, σήμερα  δεν περισσεύει. Ο λόγος;  ότι «βόλεμα» απέμεινε, το διεκδικούν ο σκληρός πυρήνας των κομμάτων και οι παρατρεχάμενοι.

Εσύ λαέ απλά ψήφησε.