Τσουχτερά και άλλα

Απίστευτο και όμως αληθινό.

Που να το πεις και ποιος να το πιστέψει. Έκλεισε το αγροτικό ιατρείο στο Εύμοιρο Ξάνθης για ποιο μεγάλο και άλυτο πρόβλημα λέτε;  Μα γιατί ο εκτυπωτής δεν είχε μελάνη και άρα δεν μπορούσε ο γιατρός να εκτυπώσει την συνταγή για να την πάρουν τα γερόντια να πάνε στο φαρμακείο να πάρουν το φάρμακο και να βρούνε την υγειά τους.

Ναι πολύ καλά καταλάβατε. Η κυβέρνηση Τσίπρα αξιολογεί την ζωή των Ελλήνων πολιτών ίσαμε με τρία ευρώ όσο κάνει δηλαδή η συμμετοχή σε ένα φάρμακο.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Χώρα είμαστε.

Να ρωτήσω αν αυτό που συνέβη στο Εύμοιρο συμβαίνει και στην Ουγκάντα;

Αλήθεια τι λένε οι θεωρητικολόγοι κυβερνητικοί βουλευτές της Ξάνθης παρέα με τον μεγαλοσχήμωνα και λαλίστατο κ. Χατζηθεοδώρου που νομίζει ότι όλοι προσπαθούν να τα «πάρουν» από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τι λέτε λοιπόν στα γερόντια του Ευμοίρου κύριοι με τις παχυλές αμοιβές από το κράτος που τις πληρώνουν αυτά γερόντια που τα αφήνετε χωρίς φάρμακα;

Βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται.

Untitled XASAPIS 5

***

17χρονος δραπέτης από το σωφρονιστήριο του Βόλου βρέθηκε σε σπίτι της Καβάλας έκλεψε 2000 ευρώ περίπου και πολλά χρυσαφικά. Πάντως η ιστορία δείχνει ότι οι νέοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, μάλλον τελειοποιούν τις τεχνικές για κλοπές και εγκλιματίζονται στο έγκλημα παρά σωφρονίζονται.

***

Φτηνή πολιτική ο Μπατζακίδης μέσα από τον θεσμικό του ρόλο. Ζητάει από τον δήμαρχο να του βρει θέσεις παρκινγκ στην αγορά. Ας πει στους συναδέλφους του να μην κατεβάζουν τα αυτοκίνητά τους οι επαγγελματίες στην αγορά, να μην τα παρατάνε με τις ώρες μπροστά στα μαγαζιά τους για να βρεθεί χώρος στάθμευσης που λείπει από τους πελάτες. Δηλαδή νάχαμε να λέγαμε.

***

9 γιατροί, λέει, θα προσληφθούν στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Νιός ήμουν και γέρασα.

***

 

Και ξανα-μανα τα ίδια. Επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από 1ης Ιουλίου. Τι ζητάνε οι άνθρωποι; Να τους δώσει το κράτος –μπατακτσής – τα λεφτά τους. Οι άνθρωποι βάζουν την επιστήμη τους, βάζουν τα ιατρεία τους βάζουν την δουλειά τους και στο τέλος; τι είχες Γιάννημ τι είχα πάντα.

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης. Προσέξτε, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Γιατί αν διαβάσει κανείς πώς θα γίνει, καλλίτερα να πληρώσεις όλου του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας παρά για κάθε μήνα. Γιατί όπως λένε, θα πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας ακόμη και τους μήνες που δεν κουνιέται το αυτοκίνητο.

 

Μπράβο στον δήμο Νέστου. Θα βάλλει, λέει, ειδικό μηχανισμό για να κάνουν το μπάνιο τους οι ανάπηροι. Ακριβώς το ίδιο λένε οι κακές οι γλώσσες θα κάνουν Μίχογλου και Τσιτιρίδης. Οι άνθρωποι ακούνε ΑΜΕΑ και νομίζουν πώς είναι  ΟΥΦΟ.

Χαίρε Καίσαρ.

 

Μπράβο και στους πυροσβέστες της Ξάνθης που έσβησαν την φωτιά στην Venous. Κουφάρια έμειναν εκεί που δούλευαν σαν το μελίσσι εκατοντάδες άνθρωποι. Που ξέρεις πάλι με χρόνια με καιρούς μπορεί να ξαναδουλέψει.

 

Και κει που όλα πήγαιναν ρολόι νάσου και σκάει το κανόνι με τον Μαρινόπουλο. Τι φταίνε ρε 12.000 ψυχές που θα μείνουν στο δρόμο; Μήπως έχουμε κράτος για να τους προστατεύσει;

Αλλοίμονο σε αυτόν που πονάει.

Εκείνο όμως που μαρέσει είναι που αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς είναι ψυχοπονιάρα…τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες αλλά…πάντοτε φταίνε οι άλλοι. Ποτέ αυτοί.

 

 

***

Εύγε λοιπόν στην κ. Κόλια Τσαρουχά την Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης που στήριξε τα πομακόπουλα από την Ξάνθη για να πάνε στο κοινοβούλιο.

Δεν πιστεύω να θυμώσει ο Τσίπρας και έχουμε ανασχηματισμούς καλοκαιριάτικα;

***

Τελικά αποδεικνύεται ποιο πατριώτης απ όλους του Πατριώτες ο Ιβάν Σαββίδης. Δεν έχω την τύχη να τον γνωρίζω, αλλά απότι διαβάζω στον τοπικό τύπο, θα ρίξει 35 εκ. ευρώ στην ΣΕΚΑΠ. Για φανταστείτε λίγο αν την έπαιρνε ο Τούρκος επιχειρηματίας που τον προξένευαν κάποιοι που κυνηγάν τις ευκαιρίες για να τα κονομήσουν; Πόσα και με ποια λεφτά θα ανέπτυσσε την εταιρεία και με τι Εθνικό κόστος θα το πληρώναμε;

 

***

 

Τέρμα και το ΕΚΑΣ από του χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί τόσα χρόνια ζούνε δύσκολα. Σκέφτηκε η κυβέρνηση. Άφησε τους, αυτοί ξέρουν να ζουν και με λιγότερα και έτσι πάει και το ΕΚΑΣ. Σειρά έχει ο Τσίπρας, να κόψει εντελώς την σύνταξη. Τι 810 ευρώ σύνταξη, τι 410.

Πού θα πάει, κάποια στιγμή, θα ζήσουν οι υπόλοιποι.

***