Με την φράση έπιασε τόπο η προσπάθεια και η προεργασία ετών, ο Μ. Αμοιρίδης Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλων του τουρισμού στην ΑΜΘ.”Αυτή την περίοδο είναι σχεδόν γεμάτοι οι περισσότεροι προορισμοί στην ΑΜΘ από Βουλγάρους, Τούρκους και Ρουμάνους”.
Με ναυαρχίδα την Θάσο και την Σαμοθράκη και τις παραλίες της ΑΜΘ και φυσικά τα δύο αεροδρόμια της Χρυσούπολης και της Αλεξανδρούπολης, υπάρχει μία κατακόρυφη άνοδος των αφίξεων, σημειώνοντας ότι το  αεροδρόμιο της Χρυσούπολης δίνει πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
 Untitled XASAPIS 5
-Η Θάσος έχει προσεγγίσει πληρότητες 90% στα ξενοδοχεία. Μεγάλη η κίνηση σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, δεν υπάρχουν ελεύθερο δωμάτια σε καταλύματα.
Ο ίδιος ο Μ. Αμοιρίδης δηλώνει ικανοποιημένος και πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκήθηκαν από τον ίδιο και την στήριξη του Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη και των επαγγελματιών του κλάδου, δίνουν ελπίδες για μία πολύ καλή τουριστική σαιζόν.
«Για την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρχουν ελεύθερες ξενοδοχειακές κλίνες ούτε στην Αλεξανδρούπολη αλλά ούτε και στη Σαμοθράκη, όσο για τη Θάσο, που παίρνει μερίδιο μεγαλύτερο του 50% στη Περιφέρεια μας, προβλέπω ότι θα υπάρξει έκκρηξη στην προσέλευση τουριστών, μεγάλη αύξηση η οποία δεν αποτυπώνεται μόνο στις πληρότητες των ξενοδοχείων», είπε ο κ. Αμοιρίδης.
Τα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων, οι διελεύσεις από τους μεθοριακούς σταθμούς, η κίνηση στα πορθμεία, δείχνουν ξεκάθαρα τις τάσεις για τη φετινή τουριστική χρονιά που τώρα πλησιάζει στο διάστημα με τη μεγαλύτερη κίνηση.
Η Περιφέρεια, όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης, σχεδιάζει να δημιουργήσει το 2017 ένα Παρατηρητήριο Επισκεψιμότητας, σε συνεργασία με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να καταγράφονται τα στοιχεία που αφορούν την κίνηση του τουριστικού κλάδου, καθώς σήμερα είναι δύσκολη η παρακολούθηση και επεξεργασία ποιοτικών στοιχείων του τουριστικού ρεύματος.