Υλικά συνταγής:
Αχιβάδες: 1000 γρ.
Καθαρισμένο σκόρδο: 6 σκελίδες
Ψιλοκομμένος μαϊντανός: 1/4 κούπας
Ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα: 1
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπας
Σπαγγέτι: 500 γρ.
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις αχιβάδες σε μπολ με κρύο νερό για μία ώρα. Τις βγάζετε, τις ξεπλένετε και τις βάζετε σε κατσαρόλα με 2 κούπαες νερό, σκεπασμένες, να βράσουν μέχρι να ανοίξουν. Όσες δεν ανοίξουν τις πετάτε. Από το νερό που έβρασαν, κρατάτε 1/2 κούπα, αφού πρώτα το περάσετε από τουλπάνι.
2. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
3. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε τις αχιβάδες και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό που κρατήσατε και βράζετε για 2 λεπτά.
4. Ρίχνετε στο τηγάνι τα σπαγγέτι, ανακατεύετε, αδειάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.