Υλικά συνταγής
250 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
400 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
200 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ζάχαρη
125 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 25 x 11 εκ. περίπου, τη στρώνετε καλά με μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη. Ξεπαγώνετε τα φρούτα και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψουν.
Βάζετε σε μπολ το χυμό πορτοκαλιού, βουτάτε μέσα, να μουλιάσουν ελαφρώς, ένα ένα τα μισά μπισκότα σαβαγιάρ και τα στρώνετε, το ένα δίπλα στο άλλο στη βάση της φόρμας. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα τυριού και από πάνω στρώνετε τα φρούτα του δάσους. Κρατάτε, προαιρετικά, λίγα φρούτα για διακόσμηση.
Καλύπτετε τα φρούτα με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ, τα περιχύνετε με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και στρώνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί κρέμα. Το ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Διατηρήστε το στο ψυγείο.
Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να περιχύσετε τα φρούτα του δάσους με 3-4 κ.σ. σιρόπι βύσσινο ή κεράσι.