Τουρκική πρόκληση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη
Από νωρίς το πρωί σήμερα εμφανίστηκαν στον εξωτερικό χώρο του δικαστικού μεγάρου της Αλεξανδρούπολης, διάφοροι Τούρκοι σχετιζόμενοι με το προξενείο της Κομοτηνής αλλά και από την Τουρκία. Ένας από αυτούς θέλησε να κάνει δηλώσεις, παρουσιάζοντας τον εαυτό του (φορώντας μάλιστα και το ειδικό ένδυμα που φορούν οι νομικοί στην Τουρκία) ως εκπρόσωπο “μη κυβερνητικής” οργάνωσης δικηγόρων από την Κωνσταντινούπολη. Ο κύριος αυτός δήλωσε ότι οι 8 συλληφθέντες πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία ενώ μόλις τελείωσε τις δηλώσεις…έβγαλε και το “νομικό” ένδυμα.
Στη συνέχεια αρχίζοντας η διαδικασία, η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου, έγινε επιτρεπτή για τους Τούρκους αλλά και για όλους τους δημοσιογράφους χωρίς να επιτρέπονται όμως συσκευές απεικόνισης και καταγραφής. Όπως αναφέρει στο alexpoli.gr δημοσιογράφος γυναίκα μεγάλου ενημερωτικού μέσου “με έψαξαν εξονυχιστικά, δε συνέβη το ίδιο όμως με τους Τούρκους στους οποίους ο έλεγχος ήταν σαφώς πιο χαλαρός”.
Όταν η διαδικασία ξεκίνησε, συνάδελφοι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν τούρκικα δεν πίστευαν στα αυτιά τους, ακούγοντας τον μεταφραστή του υποπρόξενου της Κομοτηνής να απειλεί χαμηλόφωνα τους 8 μέσα στο ελληνικό δικαστήριο, με σφαγή όταν γυρίσουν στην Τουρκία. Μάλιστα ο κύριος αυτός μιλούσε χαμηλόφωνα μεν αλλά γνώριζε ότι ακούγεται από τους γύρω παρευρισκόμενους, δείχνοντας έτσι την ολική έλλειψη σεβασμού του προς την διαδικασία που λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης καθώς και τον φανατισμό του υπέρ του Ερντογάν.
Πέραν των παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες 2 ημέρες κάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν “περίεργα” προβλήματα στις επικοινωνίες τους με κινητά, κάτι που αντιμετωπίζουμε και στην επίσημη τηλεφωνική γραμμή κινητού του alexpoli.gr κυρίως όταν συνομιλούμε με τους συναδέλφους αυτούς αλλά και με άτομα σε θέσεις κλειδιά για συλλογή πληροφοριών, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούμε να χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά τις 2 τελευταίες ημέρες, άλλες συνδέσεις με αριθμούς μη γνωστούς, για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο με τις επικοινωνίες μέσω κινητών, όμως αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να το αναφέρουμε καθώς συμβαίνει μόνο σε συγκεκριμένες επικοινωνίες με συγκεκριμένα πρόσωπα…