Η κατάσταση που εξελίχτηκε στο χωριό Γλαύκη, δεν ήταν μία συνηθισμένη πρόκληση από την πλευρά του βουλευτή και των δορυφόρων του Τουρκικού Προξενείου.
Ήταν μία πολύ σκληρή και με πολλούς αποδέκτες κίνηση και έκρυβε περισσότερες αλήθειες απ ότι τελικά φάνηκαν.
Εκτός από την συνεχή προσπάθεια των ανθρώπων της Άγκυρας να προσεταιριστούν τους Πομάκους έστω και με την βία, φάνηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και σκοπός τους είναι να πετύχουν και να εξαφανίσουν τους Πομάκους από το χάρτη της Θράκης και αν είναι δυνατόν την ίδια την Θράκη.
Επίσης, ένα άλλο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι οι ενέργειες του μειονοτικού βουλευτή, δεν είχαν σαν σκοπό να φέρουν στις τάξεις του Τουρκικού Προξενείου τους Πομάκους, αλλά να πλήξουν καίρια την δημοκρατία και εν γένει το γόητρο της Χώρας.
Επιβεβαιώνετε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές της Ξάνθης για μία ακόμη φορά δεν λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων της Χώρας. Είναι κοινή η διαπίστωση, άλλωστε και οι ίδιοι δεν το κρύβουν.
Μάλιστα δεν σεβάστηκαν το δράμα της οικογένειας που εκείνη την στιγμή θρηνούσε τον χαμό του παιδιού τους.
Οι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοι τους, είναι σκληροί και αδίστακτοι.
Επίσης ένα άλλο σημαντικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι ότι παρόντας ήταν ο στρατηγός. Άρα, που θα έβρισκαν καλλίτερη αφορμή για να ξεσπάσει κάτι μεγαλύτερο από μία απλή πρόκληση; Στο πρόσωπο του στρατηγού εκείνη την ώρα είδαν την Χώρα. Είδαν τον εκπρόσωπό της. Άρα είχαν σκοπό μέσα από τον στρατηγό να πλήξουν καίρια το γόητρο της Χώρας. Αν δε μάλιστα, εκείνη την ώρα, ο στρατηγός, έδινε εντολή να προστατευτεί το σύμβολο της Χώρας με την χρήση βίας, αντιλαμβάνεται κανένας τι «φωτιά» θα άναβε και φυσικά οι εγκάθετοι της Άγκυρας στην Ξάνθη θα το έκαναν σημαία στα δικά τους φόρα και θα έστρεφαν την παγκόσμια κοινή γνώμη κατά της Ελλάδος.
Από την άλλη όμως, θα έπρεπε ο στρατηγός να ζητήσει από την αστυνομία να προστατεύσει από τους κακόπιστους το σύμβολο και τον θεσμό που ακούει στην φράση στρατιωτική κηδεία.
Προϋπόθεση ότι ο Σωματάρχης δεν θα ήθελε να παίξει κορώνα γράμματα το «κεφάλι» του έχοντας απέναντι του μία κυβέρνηση η οποία όχι μόνο δεν θα τον προστάτευε αλλά θα τον «αποκεφάλιζε» στα πλαίσια της περίεργης Εθνικής της πολιτικής.
Άρα, ορθώς έπραξε ο στρατηγός. Δεν συνέφερε και στον ίδιο, αλλά και στην Χώρα.
Η Χώρα εκ του αποτελέσματος δέχτηκε ακόμη μία βαθιά τομή στον ήδη πληγωμένο της εγωισμό.
Στην συνέχεια με τις δηλώσεις της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και των φερέφωνών της, φάνηκε ότι στηρίζουν τον βουλευτή που τους κρατά στην θέση τους, απολαμβάνοντας την εξουσία. Άρα, η εξουσία για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοσκοπός ακόμη και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.
Η δήλωση του γραμματέα της Ν.Ε. τα λέει όλα: «Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι που φασίζουν ή αν θέλετε που Χρυσαυγίζουν».
Η επόμενη εικόνα που βγήκε από όλο το σκηνικό στην Γλαύκη, είναι ότι μπορεί ο καθένας να παριστάνει έναν κρατικό λειτουργό να παρεμβαίνει στην κοινωνία και μάλιστα με «τσαμπουκά» και να μην τιμωρείτε.
Να πάμε και στους πολιτικούς της συγκυβέρνησης οι οποίοι παρενέβησαν με βαριές πατριωτικές κορώνες, αλλά, δεν ζήτησαν την παραίτηση του Ζειμπέκ. Περιορίστηκαν απλά να πούνε ότι η Γλάυκη είναι Ελλάδα σε αυστηρό τόνο. Και; Τι έγινε. Ο Ζειμπέκ μαζί με τους υπόλοιπους μειονοτικούς βουλευτές, θα συνεχίσουν να κρατούν στο χέρι την κυβέρνηση. Αυτή με την σειρά της, θα τους αφήνει να αλωνίζουν στην Θράκη με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία. Αλήθεια τι έγινε ο κ. Τσίπρας ακούστηκε ότι θα «μαλώσει» τον Ζειμπέκ. Το έκανε, δεν το έκανε; κανένας δεν ξέρει. Μήπως τον κάνει και Υπουργό για το ανδραγάθημα του;
Βέβαια που να βρει χρόνο ο κ. Τσίπρας να ασχοληθεί με τα Εθνικά θέματα. Προτεραιότητα έχει να φέρει τον εκλογικό νόμο στην Βουλή για να «ταχτοποιηθεί» στις μεθεπόμενες εκλογές.
Ένα άλλο θέμα, τα μεγάλα κανάλια Εθνικής εμβέλειας «κατάπιαν» την είδηση.
Οι πρώην βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ «μούγκα στην στρούγκα». Γιατί άραγε;
Και τώρα πάμε στο μεγαλειώδες. Οι αυτοδιοικητικοί της Ξάνθης ανεξάρτητα σε ποιο βαθμό ανήκουν, όχι μόνο «μούγκα στην στρούγκα», αλλά άφησαν τις ευθύνες των δηλώσεων και των πρωτοβουλιών στην κυβέρνηση κάνοντας χρήση της γνωστής καραμέλας. «Δεν θα καθορίσουμε εμείς την εξωτερική πολιτική της Χώρας». Θαρρείς και η Θράκη είναι στο εξωτερικό της Χώρας.
Όμως, κανένας δεν λέει για την ανταλλαγή ψήφων μεταξύ των τρομοκρατών της Θράκης, και των ίδιων.
Κανένας δεν μιλάει για τις κουβέντες με το προξενείο παραμονές των εκλογών.
Αυτά και ο Θεός να βάλλει το χέρι του.