Μια πολύ καλή συνταγή για σοκολατένια mini cupcakes…
για τα κεκάκια:
Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, το λάδι, τη βανίλια και το μηλόξυδο,
ανακατεύοντας καλά κι ομογενοποιώντας. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το
σύρμα πρόχειρα το αλεύρι καλά αλεσμένο, το κακάο, τον καφέ, τη ζάχαρη,
το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τμηματικά το μπολ με τα υγρά
υλικά στα στέρεα, στον κάδο. Χτυπάω μέχρι να ενωθούν τελείως όλα τα
υλικά μου.
Τοποθετώ τις ειδικές θήκες ψησίματος σε φόρμες για μάφιν και τις γεμίζω με το μείγμα, μέχρι τη μέση ή και λίγο παραπάνω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10′-12′, μέχρι να ψηθούν
και να στεγνώσουν τα κεκάκια. Αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν κι ετοιμάζω
για την τυρένια επικάλυψη:
Σε μεσαία ταχύτητα χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί για 2′-3′, να
γίνει αφράτη κρέμα. Κατεβάζω την ταχύτητα και προσθέτω τμηματικά τη
ζάχαρη. Προς το τέλος ρίχνω και τη βανίλια. Αν θέλω, χρησιμοποιώ και ροζ
χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσω μια τυρένια κρέμα με έντονο
χρώμα!
για τη συναρμολόγηση:
Περνάω την κρέμα του τυριού σε κορνέ και γαρνίρω τα μάφιν.
για τη διακόσμηση:
Αν θέλω, τα πασπαλίζω με πολύχρωμα τρουφάκια για το τελείωμα.