Μ. Αμοιρίδης: Είναι μεγάλος ο όγκος των τουριστών

 

Απάντησε στο δημοσίευμα της xanthitimes.gr ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μ. Αμοιρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στον από κοινού του αγώνα  με τον Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη στην προβολή της Περιφέρειας και την αύξηση των επισκεπτών στην ΑΜΘ.

Διευκρινίζουμε ότι το δημοσίευμα της Xanthitimes.gr  δεν απαξιώνει την προσπάθεια που έκανε η Αντιπεριφέρεια τουρισμού ακόμη και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης και είναι γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, άλλες λιγότερο και άλλες περιοχές περισσότερο, απολαμβάνουν τα θετικά αποτελέσματα των επισκεπτών βόρειων γειτόνων μας.

Το δημοσίευμα αφορά τον Γ. Παυλίδη και μόνον στο σημείων των κατά καιρών δηλώσεων του σε σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του για να μην καθυστερούν οι επισκέπτες στα σύνορα.

Η ευθύνη δεν έχει ν κάνει με τον ίδιο τον Γ. Παυλίδη αλλά έχει να κάνει με τις συμπεριφορές των υπουργείων απέναντι στα προβλήματα της Περιφέρεις και ποιο συγκεκριμένα τις δεσμεύσεις που λαμβάνουν τα συναρμόδια υπουργεία για αυτό το θέμα απέναντι στον Περιφερειάρχη, ο οποίος με την σειρά του, βιάζεται να τις κοινοποίηση και δικαίως, προκειμένου  να καρπωθεί το πολιτικό όφελος όμως…σε πολλές των περιπτώσεων, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, που ως γνωστόν δεσμεύονται εύκολα, αλλά πράττουν πολύ αργά ή και καθόλου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Περιφερειάρχης να εκτίθεται λέγοντας ότι θα γίνει το ένα ή το άλλο ενώ στην ουσία, το αυτί των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν ιδρώνει.

 

Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη
Με αφορμή το σημερινό δημοσιεύμα σας, σχετικά με το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, θέλω να επισημαίνω ότι οι ενέργειες που κάνουμε και κάναμε έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα τουριστικής κίνησης που προέρχεται από Ρουμανία, Βουλγαρία αλλά και χώρες όπως η Ουκρανία, η Μολδαβία κ.α. Οι τουρίστες που έρχονται είναι αυξημένοι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το Βουλγαρικό υπουργείο τουρισμού ανακοίνωσε αύξηση εισερχομένων τουριστών στην Ελλάδα 12%. Οι όγκοι σε περιόδους αιχμής είναι μεγάλοι και μαζικοί και οι δυνατότητες εξυπηρέτησης από τις υποδομές συγκεκριμένες. Υπήρχαν πρόσθετοι έλεγχοι από Βουλγαρικής πλευράς που με παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη , άρθηκαν , υπήρξε επίσης ανταπόκριση από Βουλγαρικής πλευράς σε παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη μας και όταν είναι απαραίτητο δημιουργούνται πρόσθετες λωρίδες ελέγχου σε συνεργασία των αστυνομικών αρχών των 2 χωρών. Παρόλα αυτά τα μεγέθη είναι τεράστια και καθυστερήσεις δεν είναι δυνατό να εξαλειφτούν εντελώς. Οι παρεμβάσεις του Γ. Παυλίδη δίνουν λύσεις και βελτιώνουν την κατάσταση, δεν είναι δυνατό όμως να εξαλειφθούν καθυστερήσεις και κανείς δεν ισχυρίστηκε αυτό. Οι ενέργειες του Περιφερειάρχη μας και η εκτίμηση και ο σεβασμός που τυγχάνει ο ίδιος στη Βουλγαρία από την πολιτική ηγεσία βοηθούν στην βελτίωση των δεδομένων. Υπενθυμίζω επίσης τις πρόσθετες λωρίδες εισόδου που έφτιαξε η ΠΑΜΘ στον τελωνειακό σταθμό των Κήπων. Συνεπώς η κατάσταση βελτιώνεται με παρεμβάσεις της Περιφέρειας ακόμη και εκτός των στενών αρμοδιοτήτων της , περαιτέρω ενέργειες είναι απαραίτητες και από την Κυβέρνηση.