Ζουμερή, ελαφριά συνταγή για το μεσημεριανό σας.
Υλικά για 24 μικρά σουβλάκια
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κατά το ήμισυ και κομμένο σε φέτες
- 450 γραμμάρια σολομό σε φιλέτο κομμένο σε μπουκιές
- 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένη
- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα κομμένο σε μπουκιές
- 24 ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το αλάτι.
- Περάστε σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ το μπρόκολο, κρεμμύδι, σολομός, σκελίδες σκόρδο και ραντίστε με το μείγμα χυμού λεμονιού.
- Τοποθετήστε σουβλάκια σε αντικολλητικό χαρτί και μετά πάνω στον ατμομάγειρα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό λίγο κάτω από τη μέση και βράζετε μέχρι να κοχλάσει.
- Έπειτα βάζετε πάνω από την κατσαρόλα τον ατμομάγειρα (μπαμπού ή ατμομάγειρα inox).
- Καλύψτε τον ατμομάγειρα με το καπάκι και μαγειρεύετε για 12-15 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.