Υλικά για 4-6 άτομα
- 12 κρέπες έτοιμες
- 5 ώριμες, αλλά όχι μαυρισμένες ή λιωμένες, μπανάνες σε φέτες
- 1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
Για τη σως καραμέλας
- 1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
- 1/3 κούπας μέλι
- 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος ζεστή
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο όλα τα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε για 3 λεπτά. Ρίξτε, ενώ ανακατεύετε, τη ζεστή κρέμα.
- Κόψτε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες κι αλείψτε τες με το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνετε μια κρέπα στην πιατέλα σερβιρίσματος, αραδιάστε επάνω φετάκια μπανάνας, περιχύστε τα με λίγη σως καραμέλας και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα καρύδια.
- Καλύψτε με μια δεύτερη κρέπα κι επαναλάβετε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλες οι κρέπες.
- Τελειώστε περιχύνοντας με σως και πασπαλίζοντας με καρύδια.