Υλικά για 4-6 άτομα

  • 12 κρέπες έτοιμες
  • 5 ώριμες, αλλά όχι μαυρισμένες ή λιωμένες, μπανάνες σε φέτες
  • 1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού

Για τη σως καραμέλας

  • 1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος ζεστή
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2/3 κούπας καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο όλα τα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνετε για 3 λεπτά. Ρίξτε, ενώ ανακατεύετε, τη ζεστή κρέμα.
  2. Κόψτε τις μπανάνες σε πολύ λεπτές φέτες κι αλείψτε τες με το χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνετε μια κρέπα στην πιατέλα σερβιρίσματος, αραδιάστε επάνω φετάκια μπανάνας, περιχύστε τα με λίγη σως καραμέλας και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα καρύδια.
  4. Καλύψτε με μια δεύτερη κρέπα κι επαναλάβετε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλες οι κρέπες.
  5. Τελειώστε περιχύνοντας με σως και πασπαλίζοντας με καρύδια.