Φτιάξε αυτήν την εύκολη και αρωματική κοτοσαλάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα όπως την προτείνει ο Jamie Oliver!
Συστατικά
- Για το κοτόπουλο
- 1,3 κιλό κοτόπουλο
- μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι
- μερικά δαφνόφυλλα
- 1 κ.γλυκού κύμινο
- μια χούφτα αμύγδαλα
- Για το dressing
- 2 κ.σούπας άπαχο γιαούρτι
- 3 κ.σούπας μαγιονέζα light
- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
- Για τη σαλάτα
- 4 μεγάλες χουφτιές ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα
- 1 αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό (τα φύλλα μόνο)
Τρόπος μαγειρέματος
- 1Βάλε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα, κάλυψέ το με νερό και ρίξε μέσα το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα και άφησέ το να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά.
- 2Άφησέ το να σιγοβράζει για περίπου 40 λεπτά.
- 3Βγάλε το από την κατσαρόλα, αφαίρεσε την πέτσα και τα κόκκαλα και κράτησε το κρέας
- 4Σε ένα καυτό τηγάνι βάλε το κύμινο και τα αμύγδαλα και σωτάρισέ τα. Άφησέ τα να κρυώσουν.
- 5Για να φτιάξεις το dressing ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- 6Ρίξε το κοτόπουλο, το αγγούρι, τα αμύγδαλα και το βασιλικό. Ανακάτεψε καλά.
- 7Βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα τα πράσινα λαχανικά και από πάνω το κοτόπουλο και σέρβιρε.