Φτιάξε αυτήν την εύκολη και αρωματική κοτοσαλάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα όπως την προτείνει ο Jamie Oliver!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 1,3 κιλό κοτόπουλο
  • μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι
  • μερικά δαφνόφυλλα
  • 1 κ.γλυκού κύμινο
  • μια χούφτα αμύγδαλα
  • Για το dressing
  • 2 κ.σούπας άπαχο γιαούρτι
  • 3 κ.σούπας μαγιονέζα light
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • Για τη σαλάτα
  • 4 μεγάλες χουφτιές ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό (τα φύλλα μόνο)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Βάλε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα, κάλυψέ το με νερό και ρίξε μέσα το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα και άφησέ το να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά.
  • 2Άφησέ το να σιγοβράζει για περίπου 40 λεπτά.
  • 3Βγάλε το από την κατσαρόλα, αφαίρεσε την πέτσα και τα κόκκαλα και κράτησε το κρέας
  • 4Σε ένα καυτό τηγάνι βάλε το κύμινο και τα αμύγδαλα και σωτάρισέ τα. Άφησέ τα να κρυώσουν.
  • 5Για να φτιάξεις το dressing ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • 6Ρίξε το κοτόπουλο, το αγγούρι, τα αμύγδαλα και το βασιλικό. Ανακάτεψε καλά.
  • 7Βάλε σε μεγάλη σαλατιέρα τα πράσινα λαχανικά και από πάνω το κοτόπουλο και σέρβιρε.