ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΝΙΚΗ: Συνελήφθη υπήκοος Μαρόκου ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (16-11-2016) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας και του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Παλαιστίνης και δύο (2) υπήκοοι Συρίας.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών συνελήφθη ο 18χρονος, διότι, όπως προέκυψε, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ και 2  κινητά τηλέφωνα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ:Σύλληψη υπηκόου Βουλγαρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (17-11-2016) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 46χρονο στον ΟΣΕ Ορεστιάδας, διότι όπως προέκυψε, είχε εκδώσει εισιτήρια για τους τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου στη συνέχεια να τους επιβιβάσει σε αμαξοστοιχία και να τους προωθήσει παράνομα στην ενδοχώρα.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) εισιτήρια.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

ΞΑΝΘΗ: Συνελήφθη την 18-11-2016 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 23χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να έχει διαρρήξει επιχείρηση της πόλης και να έχει αφαιρέσει από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 482,5 ευρώ. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε όλο το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του, καθώς επίσης 1 διαρρηκτικό εργαλείο και 1 ζευγάρι γάντια.

ΞΥΛΑΓΑΝΗ: Σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλαγανής, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 35 και 33 ετών, διότι, όπως προέκυψε, το μεσημέρι της 18-11-2016, διέρρηξαν ανενεργό εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του αντικείμενα αλουμινίου, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από πολίτη και τράπηκαν σε φυγή.