Οι γλυκοπατάτες είναι μια πολύ χορταστική και ιδιαίτερη επιλογή για το τραπέζι σου που όμως θα του δώσουν αυτό το κάτι διαφορετικό για να μη… βαριέσαι!

Συστατικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μαύρα (ή κόκκινα) φασόλια
  • μισό κουταλάκι κύμινο
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 μάτσο σπανάκι
  • 1 μεγάλο λάιμ
  • 150 γραμμ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Τρύπα προσεκτικά τις πατάτες (αφού τις πλύνεις καλά) με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τους.
  • 2Βάλε τις πατάτες σε πιάτο ασφαλές για μικροκύματα και βάλε τες στα μικροκύματα να ψηθούν στο high, γυρίζοντάς τες ανάποδα στο ενδιάμεσο, για 16 με 18 λεπτά.
  • 3Δέκα λεπτά πριν βγάλεις τις πατάτες, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το σκόρδο.
  • 4Πρόσθεσε τα φασόλια, το κύμινο, λίγο πιπέρι καγιέν και 2 κ.σούπας νερό, αύξησε την ένταση και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να ζεσταθούν καλά τα φασόλια.
  • 5Ρίξε το σπανάκι που έχεις πλύνει και στραγγίσει μαζί με 1/4 κ.γλυκού αλάτι και μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
  • 6Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες χάραξέ τες οριζόντια και άνοιξέ τες προσεκτικά να μην “σκιστούν” στα δύο.
  • 7Αλατοπιπέρωσέ τες.
  • 8Περίχυσέ τες με το χυμό από το λάιμ.
  • 9Βάλε σε κάθε πατάτα λίγο από το μίγμα με τα φασόλια και από μια κουταλιά γιαούρτι.
  • 10Πασπάλισε με ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και έξτρα πιπέρι αν θέλεις.