Ναι ναι όπως το διαβάζετε… ομελέτα μπριάμ!!!
Πάντα όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι και μας μείνει λίγο φαγητό, μπαίνει στο τάπερ και στο ψυγείο, για να χρησιμοποιηθεί σαν συμπλήρωμα μια άλλη μέρα.
Έτσι λοιπόν εγώ, θα σας κάνω αυτή την πολύ γευστική πρόταση, την γρήγορη, την πανεύκολη και την χορταστική, με το υπόλοιπο από το μπριάμ που μαγειρέψαμε, αλλά επίσης θα σας πω, πως μπορείτε να την κάνετε και με υπόλοιπο από φασολάκια φρέσκα, αρακά, ακόμα και μπάμιες, η μπρόκολο που έχετε βράσει για σαλάτα και κάποιο δεν φαγώθηκε.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε…
Αδειάζουμε στο τηγάνι μας το υπόλοιπο του μπριάμ και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία, εγώ το βάζω στο 2.
Επειδή το φαγητό μας έχει το δικό του λαδί, δεν ρίχνουμε άλλο.
Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, αφού ρίξουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο γάλα για να φουσκώσει.
Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο φαγητό σας έχει μείνει, αν είναι λίγο, λίγα αυγά, αν είναι πολύ περισσότερα.
Μέχρι να χτυπήσουμε τ αυγά,έχειέρθει το τηγάνι στην σωστή θερμοκρασία,ρίχνουμε τα χτυπημένααυγά και μόλις πιάσει λίγη κρούστα από γύρω, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί μαλακό, ότι έχετε.
Δεν ανακατεύουμε, περιμένουμε λίγο να ψηθεί σιγανά και όταν αυτό γίνει, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για λίγο ακομα και είναι έτοιμη.
Εγώ έχω το διπλό τηγάνι της ομελέτας και είναι πολύ πρακτικό, πουλάνε στην λαϊκή πολύ φθηνά, αν δεν έχετε να πάρετε, είναι πολύ καλό για τις ομελέτες.
Συνοδεύεται μα μια ωραία σαλάτα εποχής καιλίγοψωμάκι η παξιμάδι…
Και σε μια μπυρίτσα δεν θαλεγα όχι…
ΥΓ. Την συνταγή για την ομελέτα μου, την έδωσε η μητέρα της φίλης μου της Ανθής, η κυρία Ιωάννα Σπίθα, παλιά και καλή νοικοκυρα, που δεν είναι πια μαζί μας.