Τι χρειαζόμαστε:
1 φακελάκι κανέλλα τριμμένη
1 φακελάκι γαρύφαλλο τριμμένο
πολτό απο ένα βρασμένο μήλο ή για πιο εύκολα 2/3 περίπου φρουτογευματάκι (αυτα τα ετοιμα απο το σούπερ μάρκετ που τρώνε τα μωρά)
2 κουταλιές περιπου λευκή κόλλα χειροτεχνίας
1)
Ανακατεύουμε σε μπολ τον πολτό με τα μυρωδικά.
Βήμα 2 2)
Προσθέτουμε και την κόλλα.
Βήμα 3 3)
Αναμειγνείουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι (ήδη έχει αρχίσει και μυρίζει)
Βήμα 4 4)
Ανοίγουμε φύλο με τον πλάστη μας πάνω σε λαδόκολλα
Βήμα 5 5)
Κόβουμε με κουπάτ διάφορα σχέδια είτε χριστουγεννιάτικα είται ο,τι άλλο διαθέτουμε!
Βήμα 6 6)
Με ενα καλαμάκι που πίνουμε κάνουμε τρυπούλες (το καλαμάκι βοηθάει στο να τρυπάει ομοιόμορφα και να μπαίνει η ζύμη μέσα!)
Βήμα 7 7)
Τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά (24 ώρες περίπου).
Δένω κορδελίτσες και ετοιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μυρωδιά τους είναι απίστευτη και διαρκεί πάρα πάρα πολύ!
Εγώ τα χρησιμοποιώ και για αρωματικά ντουλάπας ή στα συρτάρια μου!
Μπορούμε να πειραματιστούμε με τα μπαχαρικά ανάλογα με τα γούστα μας!
Θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την κόλλα αλλά δεν εγγυώμαι για το αποτέλεσμα. Μπορεί οταν στεγνώσουν να τρίβουν.