Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
500 γρ. κανταϊφι
500 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
2 κ.σούπας κανέλα
½ κ.γλυκού γαρύφαλλο
4 κ.σούπας φρυγανιά
1 βούτυρο αγελάδος
για το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 βανίλιες
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα στη μέση και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν. Σε ένα μπολ, ανοίγουμε το κανταϊφι πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, την φρυγανιά και το καρύδι. Πέρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε με το πινέλο (λιωμένο βούτυρο)και στην κάτω άκρη του τοποθετούμε μια λωρίδα κανταϊφι. Ρίχνουμε από πάνω 1 ½ κ. σούπας από το μείγμα καρυδιού. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα (τύπος φακέλου) και ρολάρουμε. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, ώστε να βραχούν όλες καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι. Θεωρείται έτοιμο προς χρήση, 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το κρύο γλυκό.