Ο μουφτής της Ξάνθης αντιδρά στην υποχρεωτική παραίτηση, η οποία του ζητείται χωρίς συγκεκριμένο λόγο από την κυβέρνηση.
Οι τοπικοί «ανταποκριτές» της κυβέρνησης, οι οποίοι προφανώς κρίνουν ότι ο κ. Σινίκογλου, αν και δημόσιος υπάλληλος δεν εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα πιέζουν αδιάκοπα έχοντας συνήγορο, την πολιτική “χαλαρότητα” σε Εθνικά ζητήματα, του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων λένε, ότι πει η κυβέρνηση, παρόλο που στο παρελθών ο Τέρενς Κουίκ, δεξί χέρι του Πάνου Καμένου, έβαλε κόκκινη γραμμή.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
Για να αποπεμφθεί ένα στέλεχος του δημοσίου με ανώτερο βαθμό, πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.
Στην προκειμένη περίπτωση ποιοι λόγοι επιβάλλουν την απομάκρυνση του Μουφτή Ξάνθης;
Όλοι γνωρίζουν ότι η Άγκυρα ζητά οι μουφτήδες της Θράκης να εκλέγονται από την μειονότητα ενώ στην Τουρκία τοποθετούνται. Γιατί;
Ποιων συμφέροντα εξυπηρετούνται με την απομάκρυνση του Μουφτή;
Δυστυχώς κατά την ταπεινή μας άποψη δεν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για την απομάκρυνση του αλλά, εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες.
Γνωρίζουμε την πάγια θέση εκλεγμένων μειονοτικών βουλευτών και των μέσων ενημέρωσης που τους στηρίζουν. Δηλαδή η τοποθέτηση εκλεγμένων μουφτήδων για να περνούν κάθε προεκλογική περίοδο, τα πολιτικά μηνύματα μέσα από τους χώρους λατρείας δίνοντας την κατάλληλη «γραμμή» του Προξενείου για το ποιο πρόσωπο θα στηριχθεί από το «κοπάδι» των ψηφοφόρων.
Φρένο σε αυτή την θέση των μειονοτικών βουλευτών ήταν οι συγκυβερνόντες με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ολοφάνερο πλέον, ότι οι ΑΝΕΛ που πόνταραν πολιτικά στα θέματα της Θράκης, υποχωρούν από την αρχική «άκαμπτη» θέση τους.
Η συζήτηση στο «πόδι» με τον Παναγιώτη Σγουρίδη δείχνει ξεκάθαρα ότι η κόκκινη θέση των ΑΝΕΛ σε αυτό το ζήτημα έγινε ροζ.
Όλα λοιπόν θυσία στα κομματικά οφέλη και στο πολιτικό «δούνε και λαβείν».
Όσο για αυτά που ψιθυρίζονται ότι δηλαδή ο Μουφτής έχει καπελωθεί από τους προξενικούς και φοβάται να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα και ότι εκβιάζεται, ακούγονται «βερεσέ».
Ποιος τον προστάτευσε;
Ποιος τον ενημέρωσε για το τι ακριβώς θα κάνει;
Γιατί όταν έκανε προσπάθειες να μπει στα τεμένη για να κηρύξει το κοράνι, οι «εκλεγμένοι» μουφτήδες τον έδιωχναν και καμία μέριμνα από τους θεσμούς του κράτους δεν λήφθηκε, όλα αυτά τα χρόνια, κατά αυτών που εμπόδιζαν ακόμη και με την βία το θρησκευτικό του έργο;
Ποιος τον στήριξε οικονομικά για να κρατήσει την Εθνική «γραμμή» απέναντι στην «γραμμή» του Προξενείου;
Έχουμε ως Χώρα Εθνική «Γραμμή»;
Ποια ακριβώς είναι;
Πώς αντιμάχεται, η πολιτεία, την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας στην Θράκη που χρηματοδοτεί και χρησιμοποιεί ως υπομόχλιο, ακραία στελέχη της μειονότητας;
Σαφώς και δεν θα κάνουμε τον συνήγορο κανενός.
Όμως, το κράτος, που τώρα θέλει να τον «ξηλώσει», λειτούργησε ως Κράτος δικαίου;
Λειτούργησε ως κυρίαρχο κράτος;
Σε ποια χώρα θα πήγαινε ο νόμιμος εκπρόσωπος της εκκλησίας να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα και θα του απαγορευόταν η είσοδος;
Που είναι η συνέπεια και συνέχεια του κράτους;
Γιατί πρέπει αυτοί που αναλαμβάνουν την εξουσία να γκρεμίζουν οτιδήποτε παλιό, αντί να προσπαθούν να το κάνουν καλλίτερο;