Ακόμη και ο ποιο αδαείς και εύπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τον κομματικό του στρατό, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις χιλιάδες των προσλήψεων στο Δημόσιο και σαφώς δεν έχει να κάνει με τους πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις οικογένειες τους με μία δουλειά.
Απλά η κυβέρνηση ήταν αυτή που προεκλογικά έλεγε ότι θα κόψει από την ρίζα του το σάπιο και το κατεστημένο.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά μία από τα ίδια αλλά είναι τα ίδια και ίσως χειρότερα.
Είναι ίσως η ποιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε από την Χώρα με την λογική ότι αυτήν την περίοδο, κάθε προσπάθεια διόγκωσης του κόστους του δημόσιου τομέα, οδηγεί στα βράχια την Χώρα.
Σαφώς και οι συμβουλάτορες του Πρωθυπουργού γνωρίζουν ότι εκτινάσσοντας τις δημόσιες δαπάνες οδηγούν ποιο γρήγορα την χώρα στην καταστροφή αλλά το κάνουν και εκεί συνίσταται η επικυνδινότητα τους.
Αυτές οι πρακτικές τυχοδιωκτισμού είναι επικίνδυνες για την Χώρα και το γνωρίζουν.
Στο απλό ερώτημα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση που λέει πώς αν εξαφανίσετε εντελώς τον ιδιωτικό τομέα που θα βρείτε χρήματα για να συντηρήσετε το κράτος;
Δεν απαντάει κανένας από το οικονομικό επιτελείο.
Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ότι στο πίσω μέρος του μυαλού των κυβερνώντων υπάρχει η διοίκηση της Χώρας τύπου Σοβιέτ.
Και αν συνεχίσει έτσι ο κ. Τσίπρας θα γίνουμε Σοβιέτ κάτι που έχει αποτύχει σε όλον τον κόσμο.
Άρα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του οδηγεί την Χώρα σε μονοπάτια επικίνδυνα και θολά νερά. Ας το προσέξει. Οι πολίτες μπορεί να μην αντιδρούν λόγω των σοβαρών προβλημάτων που διογκώθηκαν από την εν λόγω διακυβέρνηση όμως, όταν αντιδράσουν τότε αλίμονο.
Η αντίδραση θα είναι γεμάτη οργή και βία.
Α.Π.
Eurostat: Εκτινάχθηκε το κόστος εργασίας στο Δημόσιο λόγω προσλήψεων
Εκτινάχτηκε λόγω προσλήψεων το κόστος εργασίας στο Δημόσιο, εν αντιθέσει με τον ιδιωτικό τομέα όπου το μισθολογικό κόστος μειώνεται κυρίως λόγω των αθρόων απολύσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή στη χώρα μας το ωριαίο κόστος εργασίας στο Δημόσιο το τρίτο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 4,5%, ενώ το αντίστοιχο κόστος στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε κατά 3,1%. Συνολικά, το ωριαίο κόστος εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,5%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κόστος εργασίας υπολογίζεται το μισθολογικό κόστος, δηλαδή οι μισθοί και τα μπόνους, καθώς και το μη μισθολογικό κόστος που αφορά τις εισφορές των εργοδοτών.
Ανοδική πορεία στο συνολικό ωριαίο κόστος εργασίας (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) καταγράφεται από την Eurostat και όσον αφορά στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τη μικρότερη αύξηση στο συνολικό κόστος εργασίας στο Δημόσιο, καθώς το ποσοστό αύξησης είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον μέσο όρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο τρίτο τρίμηνο του 2016 σημειώθηκε συνολική αύξηση 1,5% στο συνολικό ωριαίο κόστος εργασίας στις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους ήταν 1%. Αντίστοιχα, στις χώρες της Ε.Ε. καταγράφεται αύξηση 1,9% το γ΄ τρίμηνο, έναντι 1,4% το β τρίμηνο του 2016. Η αύξηση στο ωριαίο κόστος εργασίας στην Ευρωζώνη αποδίδεται στην ενίσχυση του μισθολογικού κόστους κατά 1,6% και του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,2%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες της Ε.Ε. είναι αύξηση 2% και 1,5%, αντίστοιχα.
Στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, μιλώντας στην Καθημερινή αποδίδουν την αύξηση του ωριαίου κόστους εργασίας στο Δημόσιο στην αύξηση των προσλήψεων που καταγράφεται. Συνεκτιμώμενων των συνταξιοδοτήσεων, το 2016 το ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκε κατά 6.803 άτομα.
Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός τομέας τον περασμένο Νοέμβριο μειώθηκε κατά 37.667 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης για τον ιδιωτικό τομέα, τον Νοέμβριο του 2016 οι προσλήψεις ανήλθαν σε 157.385, ενώ οι αποχωρήσεις σε 195.052. Εκ των αποχωρήσεων, οι 66.978 ήταν οικειοθελείς και οι 128.074 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή από λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.