Βurger με ψητά λαχανικά: Και νηστίσιμο και νόστιμο
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
2 πολύχρωμες πιπεριές (ό,τι χρώμα θέλετε)
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
1 ντομάτα
2 μανιτάρια portobello
φύλλα ρόκας
2 φέτες κιτρινο τυρί*
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λάδι
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλ με 2 κουταλιές ακόμη λάδι και ψήνουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά,μεχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφού ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε ένα απλό τηγάνι ροδίζουμε τα ψωμάκια αφού τα κόψουμε στη μέση και βάζουμε από πάνω το τυρί για να λιώσει.
Στρώνουμε τα φύλλα ρόκας και από επάνω τα ψωμάκια με στρώσεις από τα λαχανικά
Σερβίρεται με σως της αρεσκείας σας και πατάτες τηγανιτές!
*Tip: Υπάρχει στην αγορά φυτικό τυρί σόγιας. Αν νηστεύετε δε χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε στο Burger σας.