Όταν πάλι θα ξεκινάει η κόλαση της κίνησης, ο χρήστης θα μπορεί μέσω του smartphone του να καλεί ένα drone για την… διάσωσή του. Η κάψουλα θα αποδεσμεύεται από την βάση της και θα κουμπώνει εκ νέου στο κάτω μέρος του drone με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε εναέριο όχημα. Κατόπιν ολοκλήρωσης της αποστολής του, το αυτόνομο όχημα εδάφους-αέρος, θα επιστρέφει αυτόματα στη βάση φόρτισής του.
«Πολυμορφικές» μετακινήσεις στο άψε-σβήσε
Η ανακοίνωση της Airbus έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017. Η εταιρεία μάλιστα υποστηρίζει ότι πίσω από το ευέλικτο σύστημα του Pop.Up θα υπάρχει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα υπηρετεί τις επιθυμίες των χρηστών.
«Η προσθήκη μιας τρίτης διάστασης στα ανεμπόδιστα δίκτυα “πολυμορφικών” μετακινήσεων χωρίς αμφιβολία πρόκειται να βελτιώσει την καθημερινότητά μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μετακινούμαστε από το σημείο Α στο σημείο Β» εξηγεί ο Ματίας Τόμσεν, γενικός διευθυντής του τμήματος Urban Air Mobility της Airbus. «Ο σχεδιασμός αλλά και η επιτυχής εφαρμογή λύσεων που θα λειτουργούν τόσο στον αέρα όσο και στην ξηρά, απαιτούν μια κοινή συνεργασία αεροναυπηγικής, αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και των αρμόδιων φορέων».
Ειρήνη Βενιού
Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ